8). Η illycaffè είναι για 10η συνεχόμενη χρονιά μία από τις πλέον ηθικές εταιρείες στον κόσμο

H illycaffè αναγνωρίστηκε από την Ethisphere, τη No1 ΜΚΟ στον καθορισμό και στην προώθηση των προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, ως μια από τις πλέον ηθικές εταιρείες παγκοσμίως για το 2022 (2022 World’s Most Ethical Companies). Η illycaffè αναγνωρίστηκε για δέκατη συνεχή χρονιά και είναι η μόνη ιταλική εταιρεία που βραβεύεται φέτος, ανάμεσα σε 136 συνολικά εταιρείες από 22 χώρες στον κόσμο και 45 κλάδους της οικονομίας. «Η δέσμευσή μας για ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές αποτελεί μέρος της κουλτούρας της εταιρείας από τις απαρχές της και συνεχίζουμε την πορεία μας για την ανάληψη ενός ηγετικού ρόλου για ολόκληρο τον κλάδο του καφέ, η οποία θέτει τη δεοντολογία ως θεμελιώδη πυλώνα του βιώσιμου επιχειρηματικού μας μοντέλου», δήλωσε ο Andrea Illy, Πρόεδρος της illycaffè S.p.A. «Η αναγνώρισή μας για δέκατη συνεχή χρονιά στη λίστα των πλέον ηθικών εταιρειών του κόσμου και η πρόσφατη πιστοποίησή μας ως εταιρεία B-Corp, αποτελούν σημαντικά ορόσημα για την illycaffè. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η πορεία προς τα εμπρός και να εργαστούμε για την επίτευξη νέων στόχων, όπως ο μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα». «Οι σημερινοί ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να είναι ηθικοί, υπεύθυνοι και αξιόπιστοι για να προωθήσουν τις θετικές αλλαγές», δήλωσε ο Timothy Erblich, Διευθύνων Σύμβουλος της Ethisphere.

2 8ema

Good news

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έστειλε είδη πρώτης
ανάγκης για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος (ΣΕΒ) προς τα μέλη του σε συνεργασία με τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» και το Ουκρανικό Προξενείο και με την πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων του κατάφερε να συγκεντρώσει και να στείλει μία μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης. Ακολουθεί η τοποθέτηση από τη Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη:
«Οι αποκαρδιωτικές εικόνες των θυμάτων και των τραυματιών του πολέμου στην Ουκρανία που κάνουν καθημερινά το γύρο του κόσμου δε σταματούν να μας σοκάρουν και να μας συγκλονίζουν. Γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που συντελείται στην Ουκρανία και θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τις σκληρές συνέπειες ενός πολέμου και δοκιμάζονται σε αδιανόητο βαθμό. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους μας που ανταποκρίθηκαν τόσο άμεσα και με μεγάλη προθυμία στην πρόσκλησή μας να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης μπορούσαμε προκειμένου να συνδράμουμε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια με όλες μας τις δυνάμεις».