Tania Giannouli Trio στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Η Τάνια Γιαννούλη συνοδευόμενη από τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο  στην τρομπέτα και τον Κυριάκο Ταπάκη στο ούτι σχηματίζει ένα μοναδικό τρίο, που ερμηνεύει τις πρωτότυπες συνθέσεις της. Ένας ιδιοσυγκρασιακός συνδυασμός όπου τα όρια μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σύγχρονης, world music και τζαζ είναι δυσδιάκριτα. Το Σάββατο 16 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και στην Ελλάδα σε ένα μοναδικό κονσέρτο με το Tania Giannouli Trio, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Η Τάνια Γιαννούλη, πιανίστα, συνθέτις, αυτοσχεδιάστρια και bandleader, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής jazz σκηνής σήμερα. Τον Μάιο του 2021 ήταν η μία από τους τρείς υποψήφιους για το μεγάλο κρατικό Γερμανικό βραβείο Deutscher Jazzpreis στην κατηγορία Piano/ Keyboards International μαζί με τον Tigran Hamasyan και τον Shai Maestro. Η Τάνια Γιαννούλη έχοντας κλασσική παιδεία (δίπλωμα Πιάνου και Σύνθεσης) συχνά ενσωματώνει τον αυτοσχεδιασμό στις εκτελέσεις της. Οι συνθέσεις της χαρακτηρίζονται από λυρισμό, έμπνευση, πολυπλοκότητα, εκλεκτισμό και μεγάλη πρωτοτυπία.

 

2 θεμα

 

Les Negresses Vertes στο Θέατρο Γης και στην Τεχνόπολη

Το πάρτι θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου στο Θέατρο Γης και θα μεταφερθεί στη Αθήνα στις 20 Ιουλίου στην Τεχνόπολη με τους φλογερούς και αεικίνητους Les Negresses Vertes, την έξαλλη και συνάμα τόσο τρυφερή μουσική μπάντα από τις εργατικές συνοικίες του Παρισιού, που εδώ και τριάντα σχεδόν χρόνια ξεσηκώνουν το κοινό με τη ζωντάνια και την αστείρευτη δύναμή τους.
Οι Les Negresses Vertes μαζί με τους Mano Negra (Manu Chao) είναι διαβόητοι γιατί είναι οι πρώτοι που έπαιξαν alternative punk rock στη μητρική τους γλώσσα. Διαδηλώνουν το γαλλικό, μεσογειακό τους ταπεραμέντο σε κάθε τους στιγμή. Οι Les Negresses Vertes δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 1987. Ο τραγουδιστής και στιχουργός τους Noel «Helno» Rota και ο δίδυμος αδελφός του ThierryRota ήταν μέλη του alternative rock συγκροτήματος Bérurier Noir. O Αλγερινός κιθαρίστας Stefane Μellino επισκεύαζε δίχτυα για να ζει και έπαιζε με διάφορα πανκ γκρουπ ενώ ο ακορντεονίστας Matthias Canavese ήταν ακροβάτης στο εμβληματικό τσίρκο Zingaro. Τα άλλα μέλη τους Mathias, Paulo και Gaby ήταν προηγουμένως μέλη της punk μπάντας Les Maîtres.