5)Η πιο υγιεινή μαγιονέζα ακούει στο όνομα CONDITO!

Άρης Νίκου, Marketing Manager, CONDITO FOODS

Της Μαρίας Ακριβού

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας, dressing και σαλατών CONDITO λανσάρει τη νέα σειρά προϊόντων CONDITO THE GREEN LINE, χωρίς ζωικά παράγωγα & γλουτένη, για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τη χαρά της γεύσης, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους επιλογών ή/και περιορισμών! Αιχμή του δόρατος η μαγιονέζα χωρίς αυγό που πρώτη η CONDITO παρουσίασε το 2018 στην ελληνική αγορά και μέσα σε μια τριετία κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό.

Το brand, που σε ελεύθερη μετάφραση από τα λατινικά σημαίνει «εμπλουτισμός γεύσεων», και έχει καταβολές από τη Βόρειο Ελλαδα, προέκυψε το 2001 από τη συγχώνευση των εταιριών του Χρήστου Μωραΐτη και του Παύλου Παπαδόπουλου. Η ξεχωριστή πορεία των δύο επιχειρηματιών στον κλάδο των τροφίμων ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ενώ το επιστέγασμα της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ τους υπήρξε η συνένωση των δυνάμεών τους το 1999.

«Μέχρι πρότινος ήμασταν, κυρίως γνωστοί στη HO.RE.CA. και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής κατέληγε στη δημιουργία προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Το 2018, κάναμε στροφή, επενδύοντας στο κομμάτι του gluten free, από τους πρώτους που το εφάρμοσαν στα προϊόντα μουστάρδας και μαγιονέζας. Επενδύσαμε στην υγιεινή διατροφή και κάθε χρόνο δαπανούμε σημαντικά ποσά στο R&D για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων» λέει στο SayYesToThePress, ο Άρης Νίκου, Marketing Manager, της CONDITO FOODS.

Στους κόλπους της εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη απασχολούνται πάνω από 100 άμεσοι και έμμεσοι εργαζόμενοι, διαθέτει τρία εργοστάσια στα οποία παράγονται μεταξύ άλλων, ξηροί καρποί και φυτικά τυριά.

Τα plant based προϊόντα και οι flexitarians

«Παρακολουθούμε στενά τις τάσεις του εξωτερικού και καταλήγουμε στο ότι οι καταναλωτές επιζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το plant based θα συνεχίσει να ενισχύεται, ενώ κυρίαρχη τάση είναι αυτή των flexitarians, δηλαδή των ανθρώπων που τρώνε τα πάντα και είναι ανοιχτοί στο να δοκιμάσουν vegan επιλογές, τις οποίες απέφευγαν στο παρελθόν γιατί πίστευαν ότι ήταν άνοστες. Για εμάς, η απόλαυση της γεύσης κρύβεται και στο … χωρίς» υπογραμμίζει ο κ. Νίκου.

Που μπορώ να τα βρω

Μασούτης, My market, Γαλαξίας, Market In, είναι οι βασικές αλυσίδες σουπερμάρκετ από τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα CONDITO.

«Καλύπτουμε μόνοι μας τη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς και έχουμε παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 6% της παραγωγής, ποσοστό που σταδιακά αυξάνεται. Αμερική, Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι αγορές που θέλουμε να μπούμε δυναμικά τα επόμενα χρόνια και να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες που είναι η Κύπρος και τα Βαλκάνια». επισημαίνει ο Marketing Manager της CONDITO FOODS.