Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία «Ταξίδι Γεύσεων Χωρίς Γλουτένη» στο Café Θανόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ταξίδι γεύσεων Χωρίς Γλουτένη», το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στον υπέροχο χώρο του gluten-free Café Θανόπουλος. Για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης, οι εταιρείες Agrino, Gea Bakery, Αγγελάκης, ΗΛΙΟΣ, Κύκνος, Νήσος, Υφαντής και Χρυσά Αυγά ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδύασε τη μεσογειακή γαστρονομία και τη γευστική δοκιμή με την ενδελεχή ενημέρωση για θέματα διατροφικής υγείας κι ευεξίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο εξειδικευμένος chef στη gluten-free κουζίνα, Νίκος Μάρας, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές και μαγείρεψε με προϊόντα χωρίς γλουτένη, συνδυάζοντας διαφορετικές πρώτες ύλες και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο μενού 5 πιάτων. Τα εξαιρετικά προϊόντα των εταιρειών που στήριξαν τη συνέργεια αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία των ευφάνταστων συνταγών που παρουσιάστηκαν, ιδανικών για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.
O καταξιωμένος κλινικός Διατροφολόγος – Βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του με τους συμμετέχοντες, αναλύοντας τα υλικά των συνταγών και την ευεργετική τους δράση ενώ παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις που απασχολούν καθημερινά τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη ή από δυσανεξία στη γλουτένη. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας ότι η διατροφή ελεύθερη γλουτένης δεν χρειάζεται να στερείται ποικιλίας, φαντασίας και πλούσιας γεύσης.