Το premium mezcal The Lost Explorer εξυμνεί την κληρονομιά, τη βιοποικιλότητα του Μεξικού και τιμά τη φροντίδα για τη γη σε κάθε βήμα της διαδικασίας του. Το πολυβραβευμένο mezcal για το 2021, The Lost Explorer ήρθε φέτος στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CHE Cocina y Barra Sudamericana, σε μία ξεχωριστή βραδιά που έφερε στο προσκήνιο μεξικάνικες γεύσεις και αρώματα, αποτίνοντας παράλληλα φόρο τιμής στους γνήσιους λάτρεις του mezcal και σε όσους είχαν την περιέργεια
να το γνωρίσουν και να το γευτούν, ανακαλύπτοντας τη φιλοσοφία του “Slow down & Sip curiously”. To The Lost Explorer επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του mezcal μέσα από τρεις ποικιλίες αγαύης, το Espadín, το Tobalá και το Salmiana, παράγοντας μια απαλή, ισορροπημένη και κομψή γεύση, που αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της εκάστοτε αγαύης και της επιτρέπει να ξεχωρίσει. Πίσω από το The Lost Explorer mezcal και τα μυστικά του, κρύβεται ο βραβευμένος και αυτοδίδακτος Mezcalero πρώτης γενιάς, Don Fortino Ramos με έδρα την Oaxaca (Οαχάκα), ο οποίος έχει αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του στην τέχνη και την απόσταξη του mezcal. Η αγάπη του για τη φιλοσοφία του mezcal μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και στόχος του είναι η τελειοποίηση της τεχνικής του με
πρωταρχικό στοιχείο τη φροντίδα της φύσης.