Ένα μοναδικό «ταξίδι» στην παραγωγή, τη γεύση και την αυθεντικότητα της Ελληνικής φέτας Π.Ο.Π ,που αποτελεί πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης γαστρονομίας και κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάσημοι δημοσιογράφοι,
foodblogers, διαμορφωτές κοινής γνώμης και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων από
τη Γαλλία που επισκέφτηκαν την Τρίτη 7 Iουνίου το εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα.
Οι διάσημοι επισκέπτες, που συνοδεύονταν από στέλεχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την
διακεκριμένη σεφ κ. Ντίνα Νικολάου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο
παραγωγής της αυθεντικής Ελληνικής Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ξεναγήθηκαν στη γραμμή
παραγωγής της, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στα Ιωάννινα και
πληροφορήθηκαν για όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον
για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της. Παράλληλα τους εντυπωσίασε ο συνδυασμός του κλίματος της Ελλάδος και της βιοποικιλότητας της Ηπείρου, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή φύονται περισσότερα από 2.500 μοναδικά βότανα και φυτά- από τα οποία τρέφονται τα κοπάδια που παράγουν το γάλα, χαρίζοντας έτσι το απίστευτο άρωμα και τη μοναδική ασύγκριτη γεύση της Φέτας Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ενός τυριού που παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από την εποχή ακόμη του Ομήρου. Η επίσκεψη των Γάλλων ειδικών στην γαστρονομία, εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης της Φέτας ΠΟΠ στην αγορά της Γαλλίας, που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω του Εκτελεστικού Φορέα NOVACERT που έχει αναλάβει τη δράση.
Αρχική Press Room Food & Beverage edition Διάσημοι Γάλλοι στη ΔΩΔΩΝΗ για την αυθεντική Ελληνική φέτα