Εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή της Νεολαίας σε Δραστηριότητες Αστικής Κηπουρικής»

Οι αστικοί κήποι δεν αποτελούν μόνο έναν τρόπο ενθάρρυνσης της καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών στις πόλεις, αλλά προσφέρουν επίσης στους νέους ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης, ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων και υιοθέτησης ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.
Το KMOΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή της Νεολαίας σε Δραστηριότητες Αστικής Κηπουρικής», την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 14.00, στο Μουσείο Προσφύγων του Δήμου Νεάπολης – Συκεών (Έβρου 49, Συκιές, 566 25, Θεσσαλονίκη).
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής και εκπαίδευσης των μελών των τοπικών κοινοτήτων – συμπεριλαμβανομένων των μη προνομιούχων νέων και εκείνων που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού π.χ. μακροχρόνια ανέργων – μέσω της δημιουργίας και της συντήρησης αστικών κήπων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBAN – Engaging Youth with Urban Gardening Activities, το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το ΚΜΟΠ, καθώς και καλές πρακτικές δραστηριοτήτων Αστικής Κηπουρικής. Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.