Yacht Chef Certificate από το BCA College και το Stelios Philanthropic Foundation

Το BCA College διαθέτει μια από τις καλύτερες σχολές Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Σπουδών της Ευρώπης. To πρόγραμμα Yacht Chef, διάρκειας ενός έτους, δημιουργήθηκε από την τεχνογνωσία του BCA College, σε συνεργασία με την έμπειρη ματιά του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου και με την υποστήριξη του ιδρύματός του, Stelios Philanthropic Foundation.

Δημιουργώντας ουσιαστικό όφελος για τους σπουδαστές, τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BCA College, οδηγεί στην απόκτηση του Yacht Chef Certificate, που αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο σε μια χώρα με τόσο υψηλό επίπεδο θαλάσσιου τουρισμού, όπως η Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι συνολικά, το επίπεδο των αμοιβών των yacht chef είναι σημαντικά υψηλότερο -ίσως δύο με τρεις φορές μεγαλύτερο-  από εκείνο των μαγείρων που εργάζονται στην ξηρά. Οι yacht chefs έχουν συνήθως απολαβές 4.000 ευρώ το μήνα και στη μισθολογική ιεραρχία βρίσκονται στη δεύτερη θέση ενός charter yacht, μετά τον καπετάνιο. Σημειώνεται ότι, με βάση την Ελλάδα μόνο, ναυλώνονται περίπου 1000 σκάφη αναψυχής κατ’ έτος, το καθένα από τα οποία χρειάζεται τουλάχιστον έναν yacht chef. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα ιδιωτικής χρήσης σκάφη, αλλά και χιλιάδες charter yachts εκτός Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.bca.edu.gr/executive-education/yacht-chef-certificate/