Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου», στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, και η μπύρα Kaiser υποστήριξε ενεργά τη σημαντική αυτή γιορτή της γαστρονομίας.
Ο φετινός θεσμός των βραβείων ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερος, καθώς ήταν η πρώτη φορά
που τα Βραβεία έγιναν «εκτός έδρας» και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική
ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Επιπλέον,
λόγω της επετείου 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο κλείσιμο της
χρονιάς, αντί άλλης εκδήλωσης μνήμης, ο «Γαστρονόμος» αφιέρωσε τα Βραβεία
Ποιότητας στον Μικρασιατικό ελληνισμό, τιμώντας παραγωγούς και επιχειρήσεις
Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα.
Με στόχο την ανάδειξη και βράβευση των σημαντικότερων Μικρασιατών παραγωγών και
επιχειρήσεων, η φετινή λαμπερή γιορτή, πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Μοδιάνο, η
οποία άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον «Γαστρονόμο», πριν ακόμη τις ανοίξει επίσημα
για το κοινό, πλήρως ανακαινισμένη και πιο όμορφη από ποτέ.
Μετά την απονομή, ακολούθησε μια γιορτή εντός της Αγοράς, με μερικούς από τους πιο
σημαντικούς Έλληνες σεφ να ετοιμάζουν μικρασιάτικους μεζέδες για το κοινό, μεταξύ
αυτών ο Σωτήρης Ευαγγέλου, ο Αστέριος Κουστούδης, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο
Χριστόφορος Πέσκιας και η Νένα Ισμυρνόγλου.