Η βιταμίνη Κ2 (μενακινόνη) υποστηρίζεται ότι συμβάλλει στη διατήρηση της νεότητας. Σύμφωνα με μελέτες, η βιταμίνη Κ2 μπορεί να αποτρέψει την ασβεστοποίηση των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αιτίες γήρανσης του καρδιαγγειακού μας συστήματος και εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επιπλέον υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η Κ2 μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο να έχουμε υγιή οστά. Την Κ2 τη βρίσκουμε κυρίως στο κρέας, στο αβγό και στο τυρί. Υπάρχει σε ζωικές τροφές και σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία η προστατευτική δράση της Κ2 επιτυγχάνεται μέσα από τη διατροφή μας αν προσλαμβάνουμε περίπου 180 μgr την ημέρα.