Oι τροφές που καθυστερούν την εμφάνιση λευκών μαλλιών

Γνωρίζατε ότι η διατροφή παίζει ρόλο στην πρώιμη εμφάνιση λευκών τριχών;

Παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόωρη εμφάνιση λευκών μαλλιών – εκτός από τους γενετικούς – είναι το στρες, το κάπνισμα και η έλλειψη ορισμένων βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής
Ακολουθώντας μια διατροφή που συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής, οδηγούμαστε στην προστασία των κυττάρων που ευθύνονται για τη χρωστική ουσία των μαλλιών.

Καλό είναι λοιπόν να εντάξουμε στη διατροφή μας:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τροφές όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι κ.α. είναι πλούσια σε σίδηρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες, ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι σύμμαχοι των μαλλιών.

Αβγά και γαλακτοκομικά
Τα αβγά περιέχουν πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της καλής υγείας των μαλλιών μας. Ακόμη, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με την εμφάνιση λευκών τριχών. Επιπλέον, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μας προσφέρουν βιταμίνη Β12, αλλά και κάλλιο, πρωτεΐνη κ.α.

Μαύρη σοκολάτα
Είναι σύμμαχός μας καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Οι τοξίνες είναι πιθανό να προκαλέσουν πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Επιπρόσθετα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε χαλκό, ο οποίος βοηθά την παραγωγή μελανίνης.

Όσπρια
Περιέχουν βιταμίνη Β9 και βοηθούν στην καλή υγεία των μαλλιών μας.

Ακόμη, άλλες τροφές που είναι σύμμαχοί μας κατά του γκριζαρίσματος είναι η σόγια, τα μανιτάρια, το τουρσί και τα προβιοτικά τρόφιμα, επειδή βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, βελτιώνοντας τα επίπεδα της βιοτίνης η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με την υγεία των μαλλιών.