National Chili Dog Day σήμερα (25/7) και πάμε να φτιάξουμε λαχταριστά, πεντανόστιμα και σπιτικά Chili Dogs!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη (ή περισσότερες αν σας αρέσει πικάντικο)
400γρ. κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
αλάτι και πιπέρι
8 λουκάνικα για χοτ ντογκ
8 ψωμάκια για χοτ ντογκ
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (για το σερβίρισμα)
Πώς γίνεται:
Σε μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει λίγο λίπος και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μέλι και το τσίλι σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει το μέλι και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ενώ ετοιμάζουμε τα λουκάνικα και τα ψωμάκια χοτ ντογκ.
Ψήνουμε τα λουκάνικα σύμφωνα με τις οδηγίες τους και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε σχάρα ή σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε ένα λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι, καλύπτουμε από πάνω με 2-3 κουταλιές κιμά, τριμμένο τσένταρ και λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Απολαμβάνουμε!
Tips
Μπορoύμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο θέλουμε (μαϊντανό, πίκλες, πιπεριές ψιλοκομμένες, πατάτες τηγανιτές κ.ά.).
Η μουστάρδα και η κέτσαπ ταιριάζουν πολύ και σε πολλούς αρέσει η μαγιονέζα.