Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος Zagori Mountain Running επιστρέφει στις 19-21 Ιουλίου 2024

Zagori Mountain Running

Το Zagori Mountain Running, το μεγαλύτερο trail running event βουνού της χώρας επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ, γεμάτο προκλήσεις, για τον 13 ο χρόνο του «στον τόπο πίσω από το βουνό», στο Ζαγόρι, στις 19-21 Ιουλίου 2024.

Tymfi’s 7 Summits
Το 13o Zagori Mountain Running μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το μαγευτικό τοπίο της Τύμφης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά συγκροτήματα της Ελλάδας, μέσα από τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της. Εντός των ορίων της περιλαμβάνεται ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000, μια περιοχή με σπάνια χλωρίδα και
πανίδα, το φαράγγι του Βίκου, η χαράδρα του Αώου και μια σειρά από τα μοναδικά γραφικά χωριά του Ζαγορίου τα οποία αποτελούν πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή έχει ονομαστεί «Δρυμός των μεγάλων κορυφών» λόγω των πολλών απότομων και υψηλών κορυφών που έχει, με υψηλότερη αυτή της Γκαμήλας (2497m). Η αφίσα του 13ου Zagori Mountain Running εμπνέεται από την Τύμφη και τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της, Γκαμήλα, Αστράκα, Πλόσκος, Καρτερός, Μεγάλα Λιθάρια, Τσούκα Ρόσα, Γκούρα, προσπαθώντας να καταφέρει έστω και λίγο, να αποτυπώσει τη μαγεία και την επιβλητικότητα αυτού του μοναδικού τόπου.