Ομαδική έκθεση “Υφαίνοντας το μέλλον VII ή παραδοσιακές πρακτικές – Σύγχρονο Τραύμα”

Η έκθεση “Υφαίνοντας το Μέλλον” ήταν ένα work in progress project, ένα ανοιχτό εργαστήρι ιδεών, που προσπάθησε να δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ Ελληνίδων εικαστικών, με στόχο να ενώσει τις γυναίκες από το παρελθόν στο μέλλον, αφού η χειρωναξία των προγόνων μας, μέσα από το βλέμμα και τα μέσα των σύγχρονων καλλιτεχνιδών, μετατράπηκε σε σύγχρονη τέχνη, που αγγίζει και καυτηριάζει ζητήματα σημαίνουσας σημασίας.

Ο κύκλος μετά από 5 χρόνια με πολλούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώνεται με την παρούσα έκθεση.

Η έκθεση εκτείνεται σε 15 διαφορετικούς χώρους στην Ύδρα:
Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη, Οικία & Ατελιέ Τέτση, Hydroussa Hotel, Mistral Hotel, Phaedra Hotel, Ippokampos Hotel, Kashish Hydra, Manna – Cook House, Η Ωραία Ύδρα, Οίκος Αμυγδαλωτών Τσαγκάρης, Nesea Boutique Apartments, Λογιστικό Γραφείο K. I. Αναστόπουλος και Συνεργάτες, Elena Votsi, Papagalos Cocktail Bar.

Παράλληλα σε ένα special event θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη μία σειρά από Performances από τις συμμετέχουσες εικαστικούς, θα προβληθούν Βίντεο και θ’ ακολουθήσει Διάλογος της Επιμελήτριας με τις εικαστικούς και το κοινό πάνω στο θέμα: “Γυναικεία Εργασία και Οικοτεχνία από την Αρχαιότητα και την Κλωθώ μέχρι σήμερα. Πρακτικές και τακτικές, πως αυτές άλλαξαν, μετεξελίχθηκαν ή αλλοιώθηκαν”.

Ωράριο:
1. Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη (Λαογραφικό Μουσείο), Δευτ- Κυρ. 10:00-16:00
2. Οικία & Ατελιέ Τέτση, Δευτ-Κυρ. 10:00-16:00
3. Λογιστικό Γραφείο K. I. Αναστόπουλος & Συνεργάτες, Δευτ.- Παρ. 10:00-13:30 & 17:00-20:00
4. Papagalos Cocktail Bar, Δευτ-Κυρ. 20:00- 23:00
5. Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους η πρόσβαση είναι ελεύθερη χωρίς ωράριο.