Η Επιστροφή του «Ζορμπά» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Το πολυβραβευμένο έργο – ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ο παγκοσμίου φήμης «Ζορμπάς», επιστρέφει μέσα από τη μεγαλοπρεπή χορογραφία του Lorca Massine στο Ωδείο Ηρώου του Αττικού για μία και μοναδική παράσταση, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Αφορμή η συμπλήρωση 60 χρόνων από τα γυρίσματα της ομώνυμης ταινίας και την ανεπανάληπτη μουσική που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης και έγινε παγκοσμίως γνωστή ως «Συρτάκι» ή «Ο Χορός του Ζορμπά».

Η συμπλήρωση δε 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη το 2025, δίνει το έναυσμα για την έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης, η οποία το 2025 & 2026 θα ταξιδέψει σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση συμμετέχουν 40 χορευτές από την Όπερα του Μάριμπορ της Σλοβενίας, με πρώτους χορευτές τον Joshua Legge και την κορυφαία Ελληνίδα Ελεάνα Ανδρεούδη. Τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. Σολίστ της παράστασης η mezzo soprano Ειρήνη Καράγιαννη.