Εικαστική Έκθεση: «Δεύτερη Ευκαιρία: Μόνος – Μαζί»

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Δαφνί, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώνουν μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση στο «Μποδοσάκειο» Κτήριο του ΨΝΑ – Δαφνί, από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2024, με γενικό τίτλο «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» και ειδικές θεματικές «ΜΟΝΟΣ – ΜΑΖΙ».

Πρόκειται για μια έκθεση, που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει γόνιμες γεφυρώσεις μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και των δομών που διαχειρίζονται ψυχικές παθήσεις.
Στην έκθεση «Δεύτερη Ευκαιρία: Μόνος – Μαζί», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Πάγκαλου, σε μια ιδέα και συντονισμό του Κωνσταντίνου Κανταρτζή, οργάνωση και εποπτεία της Βασιλικής Γιαννούλη, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με έργα τους ορισμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, καθώς και νέοι καλλιτέχνες με επιλεγμένες προτάσεις.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, εκθέτουν δημιουργίες τους περισσότεροι από 90 εικαστικοί, μαζί με έργα ληπτών υπηρεσιών υγείας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των έργων δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 18:00 στο «Μποδοσάκειο» κτήριο του Νοσοκομείου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου (κάθε ΠΕ & ΠΑ 15:00- 20:00, κάθε ΣΑ & ΚΥ 12:00-20:00).