Σε μπελάδες το Netflix για το “Baby Reindeer “

Η σειρά “Baby Reindeer” έγινε τεράστια επιτυχία στο Netflix, κυρίως επειδή προωθήθηκε ως αληθινή ιστορία, κάτι που πλέον αμφισβητείται.

Όταν κυκλοφόρησε, συγκέντρωσε εκατομμύρια θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν την ιστορία του Ρίτσαρντ Γκαντ, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα παρενόχλησης και stalking, με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία.

Η επιτυχία της σειράς οδήγησε σύντομα τους θεατές να αναζητήσουν την πραγματική «Μάρθα», την οποία εντόπισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Φιόνα Χάρβεϊ, που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τον Γκαντ, έπεσε θέμα διαδικτυακών επιθέσεων από haters. Έτσι, έδωσε συνέντευξη και υπέβαλλε μήνυση κατά του Netflix, υποστηρίζοντας ότι η σειρά παρουσιάζει παραποιημένα γεγονότα. Το δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε πως η Χάρβεϊ μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση, καθώς η φράση “βασισμένο σε αληθινά γεγονότα” είχε παραπλανητική επίδραση στο κοινό, όπως κι έκανε. Σήμερα διεκδικεί 170 εκατομμύρια δολάρια, με το δικαστήριο να αποφασίζει πως η σειρά παρακίνησε το κοινό να πιστέψει ότι οι πράξεις της Χάρβεϊ ήταν χειρότερες από ό,τι πραγματικά συνέβη. Ο Γκαντ έχει μεν δηλώσει πως η Χάρβεϊ τον παρακολουθούσε επί χρόνια, αλλά δεν φαίνεται να ευθύνεται για την απόφαση του Netflix να προωθήσει τη σειρά ως αληθινή ιστορία.