Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα

Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα, καθώς ολοκλήρωσε τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς δέσμευσης της εταιρείας Ambition Zero Carbon. Στους περιβαλλοντικούς στόχους για τον εταιρικό στόλο, η AstraZeneca Ελλάδας ανταποκρίθηκε ταχύτατα και με συνέπεια, επιτυγχάνοντας να αντικαταστήσει και τα 230 οχήματα των εργαζομένων της με ηλεκτρικά τελευταίας τεχνολογίας.
Ο στόλος περιλαμβάνει 12 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων από 7 κατασκευαστές, ενώ η εταιρεία συνεργάστηκε με δύο εταιρείες leasing. Για την υποστήριξη των 230 ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία εγκατέστησε 42 φορτιστές στα γραφεία της στο Μαρούσι και παράλληλα επιδοτεί έως και το σύνολο του κόστους για την εγκατάσταση φορτιστών στις κατοικίες των εργαζομένων που το επιθυμούν.
Σε διεθνές επίπεδο, η AstraZeneca είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία, που συμμετέχει ενεργά στην EV100, μία παγκόσμια πρωτοβουλία που προωθεί την ηλεκτροκίνηση στον επαγγελματικό κλάδο, ως έναν από τους πλέον άμεσους και δραστικούς τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.