13)Βιβλιοφάγοι: Το φεστιβάλ βιβλίου για παιδιά στο Κτήμα Κοκοτού

Το Κτήμα Κοκοτού σε συνεργασία με την ΚοινΣεπ απ’ουσία διοργανώνουν το φεστιβάλ παιδικού βιβλίου “Οι Βιβλιοφάγοι”. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του κτήματος Κοκοτού το 3ήμερο 28-30 Μαΐου.

Απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών μέσα στη φύση. Τα εργαστήρια έχουν κοινή θεματική το περιβάλλον και για την κάθε ηλικιακή ομάδα διατίθεται το αντίστοιχο εκπαιδευτικο υλικό.

Όπως μας ενημερώνει η Ναταλία Κοκοτού, παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για γονείς, σχετικά με τη σημασία που έχει το διάβασμα για τα παιδιά. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο του οινοποιείου.

“Η θεματική του φεστιβάλ είναι το περιβάλλον. Η γενική ιδέα είναι οι οικογένειες να περάσουν μια μέρα στη φύση, ενώ παράλληλα να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να βάλουν το διάβασμα στη ζωή τους”

Στο κτήμα Κοκοτού οργανώνονται συχνά εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. “Πριν από το κορονοϊό, πραγματοποιούσαμε μία εκδήλωση κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Θα ξεκινήσουμε ξανά τον Οκτώβριο, με θεματική τον τρύγο”. 

Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, ενώ με κάθε εισιτήριο εισόδου, οι ενήλικες δικαιούνται ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.

Στο κτήμα επίσης οργανώνονται ξεναγήσεις και γευσιγνωσία κρασιού, κατόπιν κράτησης.