5)Η Chiquita είναι η πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως που λαμβάνει έγκριση SBTi για το πρόγραμμα βιωσιμότητας “30BY30”

Η Chiquita παρουσίασε το πρόγραμμα βιωσιμότητας “30BY30” στις αρχές του χρόνου. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030. Η Chiquita γίνεται η πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως των οποίων οι στόχοι αναγνωρίζονται από το SBTi. Ο οργανισμός SBTi καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές σε ένα πλαίσιο στόχευσης που βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και είναι υπεύθυνος για την επικύρωση και την αξιολόγηση της προόδου της εταιρείας βάσει ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων. 

“Έχοντας παρουσία στην Κεντρική Αμερική για περισσότερα από 120 χρόνια έχουμε παρακολουθήσει από κοντά τις αλλαγές στο κλίμα. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλεί έντονες και απρόβλεπτες καταιγίδες, τυφώνες και πλημμύρες, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τις κοινωνίες στις οποίες ζουν, καθώς επίσης και την απρόσκοπτη παροχή προϊόντων σε πελάτες και καταναλωτές. Ελπίζουμε ότι μέσα από την συνεργασία μας με το SBTi, μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον στην βιομηχανία των φρούτων,” δήλωσε ο Raul Cutait, Sales Director Southern Europe.

Σε εναρμόνιση με την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, η Chiquita έχει συντάξει ένα αναλυτικό πλάνο με ορίζοντα έως το 2030, στο οποίο έχουν τεθεί σαφείς στόχοι για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μέσα από την μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ηλεκτρικής ενέργειας.

Για την Chiquita το πρόγραμμα “30BY30” σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο στην μακρόχρονη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα και αναδεικνύει την Chiquita σε ηγέτιδα εταιρεία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.