7) Στη σκιά του Διός

Χρήστος Σιαΐνης, Travel Blogger
Πλαταμώνας
Πλαταμώνας

Στη σκιά του Διός

 

Αγαπητοί SayYessers, όπως έχετε παρατηρήσει το lockdown των τελευταίων 6 μηνών πνέει τα λοίσθια οπότε ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε να προγραμματίζουμε δειλά δειλά τις πρώτες μας καλοκαιρινές εξορμήσεις.

 

Στο παρθενικό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με 2 διαμάντια τα οποία βρίσκονται κυριολεκτικά στη σκιά του Ολύμπου. Θα ταξιδέψουμε μαζί λοιπόν στις ομορφιές του ν. Πιερίας.

 

Let the journey begin….

 

  • Πλαταμώνας.

 

Μια κυριολεκτικά καλοκαιρινή κοσμοπολίτικη όαση η οποία δεν επιλέγεται μόνο για εγχώριο τουρισμό αλλά αποτελεί τόπο έλξης για τουρίστες από τα Βαλκάνια, τη Βόρεια Ευρώπη και την Ρωσία. Καφέ, φαγητό, ποτό κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα κάτω από το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα. Ωστόσο, για τις βουτιές σας θα σας πρότεινα κοντινές παραλίες όπως την παραλία του Παντελεήμονα…….πιστέψτε με τα γαλαζοπράσινα νερά της, απλά,  θα σας καταπλήξουν!

 

  • Παλαιοί Πόροι.

 

Σε μόλις 10 λεπτά από τον Πλαταμώνα βρίσκεται, πνιγμένος στο πράσινο, ο παραδοσιακός οικισμός των Παλαιών Πόρων. Αφήνετε λοιπόν το αμάξι σας στη είσοδο του χωριού και αφού θαυμάσετε την Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η θέα ξεκινάτε τον περίπατό σας στα πλακόστρωτα σοκάκια του. Αν βέβαια είστε λάτρεις των αγαπημένων ελληνικών «κοψιδιών» οι γεύσεις των καταστημάτων στην πλατεία θα σας αποζημιώσουν!

 

Road alert…. Ο δρόμος για Παλαιούς Πόρους έχει αρκετές στροφές οπότε οδηγούμε προσεκτικά και δεν τρέχουμε!!!!

 

Stay tuned γιατί έρχονται πολλά ωραία travel spots εγχώρια και μη…

 

Παλαιοί Πόροι, Πλαταμώνας

Καλές εξορμήσεις 😊