Τα ελληνικά όσπρια που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους

 

Ιωάννα Αποστολίδου, Βασίλης Νασιόπουλος, Ιδιοκτήτες EATBEANS

Η EatBeans ξεκίνησε στην Καστοριά το 2017 από τον γεωπόνο Βασίλη Νασιόπουλο και τη σύζυγό του Ιωάννα Αποστολίδου. Αφορμή να επενδύσουν σε μια οικογενειακή επιχείρηση ήταν η επιθυμία τους να μείνουν στην Ελλάδα και να μη μετακομίσουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν δουλειά. Η ενασχόληση με την παραγωγή ξεκίνησε σαν χόμπι, αλλά γρήγορα κατέληξε να γίνει η κύρια επαγγελματική τους ενασχόληση. Η προσπάθειά τους βρήκε απήχηση στο αγοραστικό κοινό που θέλει να προμηθευτεί ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό. Η παραγωγή, το μάρκετινγκ, η πώληση καθώς και η συσκευασία των προϊόντων γίνεται αποκλειστικά από το Βασίλη και την Ιωάννα. Ο Βασίλης επιβλέπει τη διαδικασία παραγωγής, ενώ η Ιωάννα βρίσκεται καθημερινά στο κατάστημα, ετοιμάζει τις παραγγελίες και είναι σε επικοινωνία με τα σημεία πώλησης. 

Από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα η εταιρεία εξελίσσεται, προσθέτοντας νέα προϊόντα στη γκάμα της. Οι συσκευασίες της είναι φιλικές για το περιβάλλον, ενώ για την παραγωγή των οσπρίων αποφεύγεται η χρήση φυτοφαρμάκων. Το κοινό έχει ανταποκριθεί θετικά στην προσπάθεια, αναγνωρίζοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων.

“Πολλοί πελάτες επικοινωνούν μαζί μας μέσω social media, στέλνοντας συνταγές και φωτογραφίες των φαγητών που φτιάχνουν. Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε, παρά την κούραση και τις δυσκολίες”, μας λέει η Ιωάννα Αποστολίδου.

“Πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση να παραμείνουμε στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας. Η ποιότητα ζωής στην ελληνική επαρχία δεν συγκρίνεται με αυτή στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού”, συμπληρώνει.

Η EatBeans παράγει φασόλια γίγαντες άσπρους και μαύρους, φασόλια χάντρες, φάβα, φακές, ρεβύθια, φασόλια πλακέ και καρύδια. Πρόσφατα λάνσαρε την οσπριάδα, ενώ σύντομα θα βγάλει στην αγορά και αμύγδαλα δικής της παραγωγής. Οι γίγαντες EatBeans βραβεύτηκαν πρόσφατα στα Mediterranean Taste Awards στο Λονδίνο με το Χρυσό Βραβείο. 

Τα προϊόντα πωλούνται στο κατάστημα της EatBeans στην Καστοριά, ενώ μπορεί κανείς να τα βρει σε επιλεγμένα καταστήματα και delicatessen σε όλη την Ελλάδα. Είναι επίσης διαθέσιμα στο e-shop, μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας ή παραγγελίας μέσω social media. Σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση των προϊόντων και στο εξωτερικό. Οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία με καταστήματα στο Μόναχο. 

ΒΟΧ

https://www.facebook.com/eatbeans1/

https://www.eatbeans.gr/online-store