6)Τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κανενός άντρα

Αν είσαι άντρας αυτά είναι μερικά από τα βιβλία που θα σε βοηθήσουν  να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, ενώ αν είσαι γυναίκα μόλις σου βρήκαμε το κατάλληλο δώρο γι’ αυτόν! 

Τσαρλς Μπουκόφσκι – Τοστ Ζαμπόν

Πρόκειται για ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό αφήγημα στο οποίο ο Μπουκόφσκι καταγράφει την παιδική και εφηβική ηλικία του. Ο συγγραφέας αφηγείται τα γεγονότα που τον σημάδεψαν, μεγαλώνοντας την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική. Ο βασικός λόγος που πρέπει να διαβαστεί από έναν άνδρα είναι για τα μαθήματα ζωής που θα πάρει μέσα από τις αφηγήσεις του συγγραφέα για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

 

Μάλκομ Λόουρυ – Κάτω από το ηφαίστειο

Ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και για το αλκοόλ, που όταν εκδόθηκε το 1947 απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία της πτώσης του Βρετανού αλκοολικού προξένου Τζέφρυ Φέρμιν την Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό λίγο πριν από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.  Ο Λόουρυ δεν έγραψε κανένα άλλο ολοκληρωμένο έργο. Πέθανε από ατύχημα στα 48 του χρόνια.

Έρνεστ Χέμινγουεη – Κι ο ήλιος ανατέλλει

Ο Χέμινγουέη άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια λογοτεχνία με τα αριστουργήματα του που υμνούν τις αρετές, αλλά και τις αδυναμίες και του άντρα. Είναι το πρώτο σπουδαίο μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, που έκανε αμέσως πασίγνωστο το όνομά του και δεν έπαψε να γοητεύει το αναγνωστικό κοινό όλου του κόσμου εδώ και περίπου ογδόντα χρόνια.

Ντον Ντελίλο – Υπόγειος Κόσμος

Ένα εμβληματικό βιβλίο για την πορεία του 20ού αιώνα. Σε αυτό, ο Ψυχρός Πόλεμος παρουσιάζεται ως μαύρη κωμωδία. Ο συγγραφέας καταγράφει την καθημερινή ζωή, τα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν μια περίοδο 50 χρόνων. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στις 900 σελίδες του.

Φ. Σκοτ. Φιτζέραλντ – Τρυφερή είναι η νύχτα

Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο του Φιτζέραλντ. Ένας ψυχίατρος ερωτεύεται και παντρεύεται την ασθενή του. Ο χαρακτήρας της γυναίκας είναι βασισμένος στη σύζυγο του συγγραφέα, που είχε νοσηλευτεί για σχιζοφρένεια. Η σκοτεινή και ψυχρή ατμόσφαιρα του βιβλίου αντικατοπτρίζει τον ψυχισμό του συγγραφέα στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του.