14)Δήμος Κηφισιάς: Σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη

 

Ο δήμος Κηφισιάς διεκδικεί μεγάλα έργα και αναπλάσεις στα βόρεια προάστια. Υποστηρίζει τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου Γκάζι -Κηφισιά μήκους 17,8 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διασχίζει τους Δήμους Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου και Κηφισιάς.

Τη θέση αυτή μετέφερε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ΠοδηλΑττική Κοινότητα η οποία πραγματοποίησε την Παρασκευή 4/6, ποδηλατοβόλτα με αφετηρία την Κηφισιά, στη διαδρομή που σχεδιάστηκε ο Ποδηλατόδρομος του Βόρειου Τομέα. Στην ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν ποδηλάτες από 6 έως 80 ετών αποδεικνύοντας ότι η μετακίνηση στην πόλη με το ποδήλατο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φυσικές δυνάμεις, αλλά μόνο αλλαγή στις αντιλήψεις μας.

Ο δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2 χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Για φέτος έχει προγραμματιστεί η επισκευή σημείων του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της Κηφισιάς.

Μετέτρεψαν τον συμβολισμό της ημέρας περιβάλλοντος σε δράση και αποτέλεσμα

 Μέσω του ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δήμου Κηφισιάς, έχει χαραχθεί η πολιτική ενίσχυσης ήπιων μορφών μετακίνησης, με την υλοποίηση των σχετικών αστικών αναπλάσεων. Επιπλέον ο δήμος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου πίστας skateboard, καθώς η μελέτη για το skatepark, έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 05/06/2021 ο εθελοντικός καθαρισμός στα δάση του Κεφαλαρίου και του Οικολογικού Πάρκου Νέας Ερυθραίας ο οποίος διοργανώθηκε  από τον δήμο Κηφισιάς και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Δεκάδες εθελοντές,  ανάμεσα τους και οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθαρισμού, με μήνυμα «Μαζί θα προστατέψουμε το περιβάλλον». Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού, τηρώντας  όλα τα προληπτικά μέτρα για τον κορονοιό. Κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κ.α.) ενώ απομακρύνθηκαν ξερά κλαδιά από τα δάση.

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας. Η συμμετοχή τους αποδεικνύει ότι όταν εργαζόμαστε από κοινού, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς κι εθελοντές, η προσπάθεια αυτή έχει θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Λουτριώτης