13)Women Forum – Digital Edition “Πολυμορφία & Συμπερίληψη – Diversity & Inclusion”

Ειδήσεις και ενδιαφέροντα συμπεράσματα με επίκεντρο τη «Διαφορετικότητα & την Συμπερίληψη» ανέκυψαν στο Women Forum- Digital Edition με τη συμμετοχή 14 αξιόλογων Ελληνίδων και ενός expert από τον χώρο του HR.

Οι ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν με εκτενείς εισηγήσεις τους εκθέσεις και έρευνες, ποσοστά και μετρήσιμα αποτελέσματα για την αύξηση της απόδοσης και των κερδών όσων επιχειρήσεων επιλέγουν την ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών ή ενθαρρύνουν τη γυναικεία ηγεσία.

Εάν οι γυναίκες διαδραμάτιζαν τον ίδιο ρόλο -καταδεικνύεται σε ελληνικές και διεθνείς μελέτες- με τους άνδρες στην αγορά εργασίας, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Στο  WOMEN FORUM  συζητήθηκαν τα θέματα αυτά μέσα από την πρακτική οπτική γωνία των επιχειρήσεων και πώς οι ίδιες και με ποια ειδικά προγράμματα και εργαλεία προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν.

Το WOMEN FORUMDigital Edition, διεξήχθη την Τρίτη 08 Ιουνίου 2021 με συντονίστρια τη δημοσιογράφο – eirinika.gr & madeingreece.news, Ειρήνη Νικολοπούλου και οργανώτρια εταιρία την CLEON Conferences & Communications.

Το Forum ξεκίνησε με την κεντρική ομιλία της Γιάνναs Χορμόβα, Γ. Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εργασίας:

«Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στο πεδίο αυτό, υλοποιείται ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες, συνέργειες, αλλά και προγράμματα για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και για την εργασιακή επανένταξη νέων μητέρων. Εργαζόμαστε, λοιπόν, συστηματικά για την επίτευξη του στόχου, καθώς είναι σαφές πως από την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στον εργασιακό στίβο δεν θα ωφεληθούν μόνον οι ίδιες, αλλά και οι επιχειρήσεις και η κοινωνία ολόκληρη».

Η Ιωάννα Λαγουμίδου, Lawyer LLM, Legal Counsel ICT Law, IP Law Mediator & Arbitrator, Former President BPW ATHENS, Vice President HAWCT στην ομιλία της τόνισε ότι 
«οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη είναι οι αξίες που δημιουργούν πλουραλιστικό δυναμικό εργαζομένων στις επιχειρήσεις, πυροδοτούν την παραγωγή νέων ιδεών, την καινοτομία, την παραγωγικότητα  και εν τέλει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αυτών».

Ευτυχώς υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα! Στην Ελλάδα πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για την ποσόστωση του 25% των γυναικών στα ΔΣ των εισηγμένων εταιριών. Αρκεί σύντομα, να προχωρήσουν οι εταιρίες αυτές και με γράμμα αλλά κυρίως με το πνεύμα του νόμου.