6)”Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια”: Πήραν το χρυσό σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη

Χρυσό βραβείο απέσπασε η εταιρία Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια ΑΕ στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης με το Ελαιόλαδο Ανανίας ΠΟΠ Καλαμάτα (Ananias PDO Kalamata).

Ο Διαγωνισμός NYIOOC αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο αξιόλογες διοργανώσεις στον κλάδο του ελαιολάδου. Είκοσι κριτές ανέλυαν επί σειρά ημερών 1159 ελαιόλαδα από 28 χώρες προκειμένου να δημιουργήσουν το ετήσιο  listing of award winners (bestoliveoils.com), που θεωρείται ευρέως ο πιο αξιόπιστος οδηγός για τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα. Πλέον, στη λίστα συναντάται και το Ελαιόλαδο Ανανίας ΠΟΠ Καλαμάτα (Ananias PDO Kalamata), που χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, η οποία διασφαλίζεται από τον συνδυασμό του άριστου κλίματος της περιοχής και της ιδιαίτερης καλλιεργητικής φροντίδας των ελαιώνων.

Η διοίκηση της εταιρίας Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια Α.Ε. – Μέλος της πρωτοβουλίας  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ- με υπερηφάνεια δηλώνει ότι το βραβείο αυτό ανοίγει νέες προοπτικές και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επίσης, αποτελεί εργαλείο για την επέκταση του Ananias PDO Kalamata  σε νέες αγορές, όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Νορβηγία, Σουηδία, Κολομβία, Ρουμανία, Λιθουανία κ.α.