3)editorial

National Work from Home Day σήμερα και αν κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν, μόλις δύο χρόνια πίσω, ούτε που θα μας περνούσε από το μυαλό πως θα μπορούσαμε να δουλεύουμε μήνες ολόκληρους από το σπίτι και όχι απλά να διεκπεραιώνουμε projects, αλλά να είμαστε, τόσο αποδοτικοί που αρκετοί εργοδότες πλέον να σκέφτονται διπλά και τριπλά τη φυσική παρουσία των εργαζομένων στο γραφείο!

Ποια η αίσθηση που μας δημιουργεί η εργασία από το σπίτι;

Προσωπικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήμουν οκ. Αργότερα παρατήρησα ότι η δουλειά στο σπίτι δεν τελείωνε ποτέ, δεν υπήρχε ωράριο και μάλιστα εργαζόμουν πολύ παραπάνω γιατί ένιωθα ενοχές και είχα ένα αίσθημα ενοχής ότι πρέπει να αποδώσω περισσότερο για να “μην νομίζουν οι ανώτεροι μου ότι κάθομαι.”

Να πούμε όμως και τα θετικά. Μιας και εργαζόμουν στο κέντρο γλίτωσα πολλές πορείες και ταλαιπωρία μην πηγαίνοντας στο γραφείο και ίσως είναι και από τα λίγα που δεν μου έλειπαν τελικά.

Ίσως να μου έλειπε η επαφή με τους συναδέλφους, τα ραντεβού με πελάτες και η φυσική παρουσία σε events – εκθέσεις – συνέδρια, η προετοιμασία για να πάω στην εργασία μου (καλοχτενισμένα μαλλιά, προσεγμένο ντύσιμο), γιατί στο σπίτι φαντάζομαι οι περισσότεροι είχαμε την αμφίεση “παρουσιαστής ειδήσεων”. Κοινώς, από πάνω πουκάμισο και σακάκι και από κάτω παντόφλα και σορτσάκι… (θα κάνω άλλο editorial για τα live ευτράπελα σε webex και λοιπές πλατφόρμες.)

Όμως για ακόμα μία φορά θα σταθώ στην προσαρμοστικότητα που έχουμε εκ φύσεως ως άνθρωποι . Στην αρχή όλα μας φαίνονται βουνό και οι αντιδράσεις μας δεν έχουν προηγούμενο, ενώ στη συνέχεια ότι και αν έχει συμβεί το κάνουμε δικό μας, το προσαρμόζουμε στα μέτρα μας και στο τέλος το φέρνουμε εις πέρας με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα!

Tip της ημέρας λοιπόν, ο στόχος μας να είναι όσα δεν μπορούμε να καταφέρουμε ή απλά έτσι νομίζουμε… Σκεφτείτε το!