11)Η Rolex πολύτιμος αρωγός της Έκθεσης Αρχιτεκτονικής «La Biennale di Venezia»

Η Rolex υποστηρίζει τη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia για τέταρτη φορά από το 2014. Η εκδήλωση είναι μια δεξαμενή ιδεών που αντικατοπτρίζουν μια εποχή έντονης αλλαγής.

 

Η crème de la crème της Αρχιτεκτονικής

 

Η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό φόρουμ για αρχιτέκτονες που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν  τις πρωτοποριακές ιδέες τους για έναν καλύτερο κόσμο από το 1980. Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των επισκεπτών υπερδιπλασιάστηκε αγγίζοντας τους 275.000.  Η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής – La Biennale di Venezia προσελκύει έναν σημαντικό αριθμό από τους σημερινούς επιτυχημένους αρχιτέκτονες. Επίσης, προσελκύει άτομα νεαρής ηλικίας, δεδομένου ότι οι μισοί επισκέπτες στην τελευταία Biennale Architettura ήταν κάτω των 26 ετών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση κατακλύζεται από σούπερ σταρ της αρχιτεκτονικής, θεωρητικούς σχεδιασμού, μαθητές και τουρίστες.

Rolex: Η δέσμευσή της για τις τέχνες και τον πολιτισμό 

Η Rolex υποστηρίζει την Biennale Architettura για τέταρτη φορά από το 2014 ως αποκλειστικός συνεργάτης, ως μέρος της ευρύτερης δέσμευσής της για τις τέχνες και τον πολιτισμό.  Ξεκινά στις 22 Μαΐου και διαρκεί έως τις 21 Νοεμβρίου. Φέτος μάλιστα πραγματοποιείται σε ένα κομβικό χρονικό σημείο. Τώρα, η κοινωνική αλλαγή που προκαλείται από την πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης και εργασίας. Η απόφαση να ανοίξει η Biennale Architettura τον Μάιο, παρά την αβέβαιη διαθεσιμότητα διεθνών ταξιδιών, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει αυτό που ο Πρόεδρος της La Biennale di Venezia, Roberto Cicutto, περιγράφει ως τα τρέχοντα «φαινόμενα έντονης αλλαγής».

Με πυξίδα την καινοτομία

Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο διάσημος αρχιτέκτονας Hashim Sarkis, ο οποίος είναι Πρύτανης της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του MIT στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Hashim Sarkis αναφερόμενος  στην κοινωνική και φυσική βιωσιμότητα επισημαίνει: «Πώς θα ζήσουμε μαζί; Χρειαζόμαστε μια νέα χωρική σύμβαση» και συνεχίζει,  «Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των πολιτικών διαφορών και των αυξανόμενων οικονομικών ανισοτήτων, καλούμε τους αρχιτέκτονες να φανταστούν χώρους στους οποίους μπορούμε να ζήσουμε γενναιόδωρα μαζί». Τονίζει ότι αυτή η κεντρική ιδέα αντικατοπτρίζει επίσης τον «αναδυόμενο ακτιβισμό νέων αρχιτεκτόνων και τις ριζικές αναθεωρήσεις που προτείνει το επάγγελμα της αρχιτεκτονικής για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις».

 

Η Rolex έχει υποστηρίξει καινοτόμες ιδέες στον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τομέα εδώ και δεκαετίες ως μέρος της κληρονομιάς του Hans Wilsdorf, ο οποίος ίδρυσε την εταιρία το 1905, έχοντας ως βασική αρχή του τη συνεχή καινοτομία.