7)say yes …to the pastry chef

Σταμάτης Σουβλέρης, Executive – Pastry Chef

Cake καρότου

Υλικά:

Μείγμα Α΄

300 γρ λάδι αραβοσιτέλαιο

550 γρ αυγά

720 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Βανίλια

Μείγμα Β΄

600 γρ αλεύρι μαλακό

15 γρ μπέικιν πάουντερ

10 γρ αλάτι ψιλό

10 γρ κανέλα σκόνη

1 λεμόνι ξύσμα

Μείγμα Γ΄

300 γρ καρύδι χοντροκομμένο

400 γρ καρότο ψιλοκομμένο (στραγγισμένο καλά)

460 γρ ανανάς κονσέρβα στραγγισμένος και ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το μείγμα Α΄ σε μία μπασίνα και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το μείγμα Β΄ και ομογενοποιούμε με μία μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα Γ΄ και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα.

 

Cake με τρίμμα μήλου και κανέλα

Υλικά:

Μείγμα Α΄

250 γρ βούτυρο

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Βανίλια

Αλάτι

Μείγμα Β΄

200 γρ αυγά

Μείγμα Γ΄

200 γρ αλεύρι μαλακό

8 γρ μπέικιν πάουντερ

Μείγμα Δ

3 μεγάλα ξινόμηλα τριμμένα στον τρίφτη

3 γρ κανέλα σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το μείγμα Α΄ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Σιγά σιγά ενσωματώνουμε το μείγμα Β΄. χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά. Αποσύρουμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε το μείγμα Γ΄ με μία μαρίζ. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα Δ΄.

Ψήνουμε στους 170ο C για 45΄