15)Τυχαία συνάντηση με τον πρώην

Tίνα Α.Μιχαηλίδου, Relationship Blogger – Συγγραφέας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι από εμάς στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε μια μικρή ελπίδα να δούμε ξανά τον πρώην μας τυχαία μπροστά μας.

Eίτε επειδή θέλουμε να είμαστε ξανά μαζί του, είτε επειδή έχουμε κοινές παρέες και αγωνιούμε να τον πετύχουμε σε μια κοινή έξοδο, είτε είμαστε στον ίδιο χώρο εργασίας και θέλουμε να τον δούμε, έστω σε κάποιο κοινό meeting.

Πολλές φορές κάποιοι από εμάς ίσως να πηγαίναμε και εντελώς «τυχαία» στα μέρη που σύχναζε με σκοπό να τον πετύχουμε.

Πάντα όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο και όσο παρακαλάς να συμβεί κάτι ποτέ δεν θα γίνεται, αλλά θα συμβεί όταν δεν θα το περιμένεις και τότε δεν θα σε νοιάζει κιόλας!

Πώς όμως νιώθει κάποιος χωρισμένος σε μια τυχαία συνάντηση με τον πρώην; Χτυπάει η καρδιά σαν τρελή από ταραχή ή πλέον δεν τον νοιάζει και πολύ;

Αμέσως τώρα για να μην σας κρατάω σε αγωνία στα παραθέτω:

1.Αν είσαι φρεσκοχωρισμένος είναι απόλυτα λογικό όταν δεις τυχαία τον πρώην σου να νιώσεις μια ταραχή και να θες να τρέξεις στην αγκαλιά του και να του μιλήσεις. Αυτό είναι στα don’t! Αν συμβεί να τον δεις απλά αδιαφορείς και προχωράς σαν να μη συμβαίνει τίποτα ακόμα και αν εσύ μέσα σου σκας, διότι αν είσαι ακόμα κολλημένος σε εκείνον δεν θα μπορέσεις να βρεις τον επόμενο ή τον κατάλληλο για εσένα. Το να μένεις στάσιμος στο παρελθόν δε σου κάνει καλό και άδικα χαλιέσαι για κάτι που έχει τελειώσει.

2.Αν πάλι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που χωρίσατε, μπορείς να του πεις ένα αδιάφορο γεια χωρίς πολλά πολλά όμως και να το παίξεις υπεράνω,γιατί πολύ απλά είσαι ανώτερός του και φυσικά -επιτέλους- φαντάζομαι πως θα έχεις βρει κάτι πολύ καλύτερο!

3.Δεν χρειάζεται να πιάσετε το μπλα μπλα σαν να είστε δύο κολλητοί φίλοι που απλά έχουν χαθεί και να αρχίσετε αμέσως να λέτε τι κάνετε στη ζωή σας. Και αυτό γιατί δύο πρώην δεν χρειάζεται να είναι φίλοι. Αυτό θα σε κρατάει πίσω κολλημένο και ας μην το παραδέχεσαι.

4.Ελπίζω να μην είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που μόλις δουν τυχαία τον πρώην σύντροφο τρέχουν σαν παλαβοί ζητώντας επανασύνδεση…

Εντάξει, πέρα από γελοίο είναι συνάμα και τραγικό γιατί ρίχνεις κατά πολύ το επίπεδο. Το να ζητάς από τον πρώην επανασύνδεση είναι σαν να τον παρακαλάς -που τον παρακαλάς δηλαδή- και θα σε έχει δεδομένο. Οι άνθρωπινες σχέσεις βασίζονται σε μεγάλο ποσοστό στον θαυμασμό που τρέφει ο ένας για τον άλλο, και σε αυτή την περίπτωση έχεις κατρακυλήσει στα μάτια του!

5.Από την άλλη ελπίζω να μην είσαι και από αυτούς τους ανθρώπους που μόλις δουν τον πρώην αρχίζουν το ξεκατίνιασμα και τις βρισιές, επειδή σου έρχεται flashback όλων αυτών που σας έφτασαν στον χωρισμό!

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν όταν συναντήσεις τυχαία τον πρώην σου ;

  1. Φυσικά το παίζεις υπεράνω ! Όχι πολλά λόγια λίγα και καλά, μη σου πω να μη μιλήσετε κιόλας. Διότι αν μιλήσετε, τότε του δείχνεις ότι ακόμα σε καίει.
  2. Αν σε έχει πληγώσει, αλλάζεις και πεζοδρόμιο.
  3. Το κόλπο του να κάνεις ότι μιλάς στο κινητό φαντάζομαι το ξέρεις. Οπότε κάνε πως μιλάς με κάποιον και απόφυγέ τον.
  4. Αν πάλι είσαι σε μπαράκι ή σε παραλία και τον πετύχεις και θες να τον εκδικηθείς, καλύτερα να μη το κάνεις! Η αδιαφορία να ξέρεις τσακίζει κόκαλα.
  5. Αν πάλι καίγεσαι και λιώνεις για να του μιλήσεις, τι να σου πω, εσύ αποφασίζεις, αν το θες τότε ναι, μίλα του. Προσπάθησε όμως να μην ξεκινήσεις τα δράματα και να μη βάλεις τα κλάματα.

Οι τυχαίες συναντήσεις με τον πρώην ξέρω πως καμιά φορά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Άλλες φορές καταλαβαίνουμε πως πατάμε γερά στα πόδια μας και αδιαφορούμε και άλλες φορές φερόμαστε χαζά και μετά θέλουμε αμέσως να τρέξουμε να του στείλουμε μήνυμα ότι χαρήκαμε που τον είδαμε… αλλά και πάλι κάνε αυτό που θεωρείς σωστό για εσένα.

Και επειδή καλοκαίρι είναι, πίστεψέ με, σταμάτα να ελπίζεις σε τυχαίες συναντήσεις με τον πρώην και προσπάθησε να ελπίζεις σε τυχαίες συναντήσεις με ένα νέο αμόρε που δεν θα σε κάνει να κλαις τρώγοντας οικογενειακό παγωτό, αλλά που θα σε κάνει να γελάς και να έχεις αυτοπεποίθηση.

Το να μένεις στο παρελθόν σου σε κάνει να χάνεις ευκαιρίες που ίσως να είναι καλύτερες από την προηγούμενη επιλογή σου.

Αν πάλι θες να μείνεις χωρίς σχέση, τότε απόλαυσε την ελευθερία σου και γέμισε τις μπαταρίες σου για τη νέα σεζόν που έρχεται!