3)Peanut Butter and Chocolate muffins

Η συνταγή είναι για 12 muffins

Υλικά

3 μέτριες. ώριμες μπανάνες
130 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμ. φυστικοβούτυρο
1 αβγό
200 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
40 γραμ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
75 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες, το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Μεταφέρουμε το χυλό σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά στα υγρά.
Ανακατεύουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας με λίγο αλεύρι, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε θήκες σε μία φόρμα για muffins και τις λαδώνουμε ελαφρά.
Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 12 θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (με αέρα) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι αν εισάγουμε στο κέντρο ενός muffin μία οδοντογλυφίδα, εκείνη βγαίνει καθαρή.
Tip: μπορούμε λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο να ρίξουμε από πάνω λίγες σταγόνες λευκής σοκολάτας ή κρέμα Dulce De Leche ακόμα και ξηρούς καρπούς .