Say Yes …& Suggest

Γιατί τι είναι το Καλοκαίρι; Περίοδος χαλάρωσης και ηρεμίας… Όμως ακόμα και στις διακοπές το μαγείρεμα είναι αναπόφευκτο. Αναπόφευκτη όμως είναι και η ζέστη οπότε πρέπει να περιορίσουμε το χρόνο παραμονής μας στην κουζίνα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη γεύση. Ευτυχώς τα Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ μου λύνουν τα χέρια και μαζί θα σας παρουσιάσουμε 4 εύκολες, νόστιμες, γρήγορες συνταγές για εκείνες τις μέρες που γυρνάς από τη θάλασσα και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις πάλι…

Spaghetti Espressi με σάλτσα τόνου

Υλικά για 4 άτομα / Χρόνος 25′

500γρ spaghetti Espressi από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό (εγώ προτιμώ το λάδι)

3-4 ντοματίνια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

μαϊντανό ψιλοκομμένο κατά βούληση

αλάτι, πιπέρι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Just do it:

Ρίχνουμε τα Spaghetti Espressi σε νερό που βράζει για μόλις 1,5′ λεπτό και είναι έτοιμα!!! (Thank me later). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′ περίπου και προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε για 10′ σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με τον τόνο και τις ελιές και σιγοβράζουμε για άλλα 10′.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε τη σάλτσα τόνου.

Αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

Tip: Αν ο τόνος είναι σε νερό στραγγίζουμε πριν τον ρίξουμε στην κατσαρόλα αν είναι σε λάδι εγώ το προσθέτω με τα υγρά του όπως είναι για extra νοστιμιά.

Ζυμαρικά 1821 με ανθότυρο και κρέμα

Υλικά για 4 άτομα / Χρόνος 15′

500γρ Ζυμαρικά 1821 από ΗΛΙΟΣ 

150 γρ ανθότυρο

2 κρόκους αυγών

100ml κρέμα γάλακτος

150 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο

Just do it!

Ρίχνουμε τα Ζυμαρικά 1821 σε νερό που βράζει για 5-7′ λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με πιρούνι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το ανθότυρο(το οποίο έχουμε θρυμματίσει), το τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο ρίχνουμε τα Ζυμαρικά 1821 προσθέτουμε και το μείγμα με το ανθότυρο και ανακατεύουμε για 2′ σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο τυράκι ακόμα τριμμένο & φρέσκο πιπεράκι.

Tip: Αν δεν έχετε ανθότυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάλατη μυζήθρα.

Πεννάκι Ριγέ Λαχανικών με μπρόκολο, κοτόπουλο & μπέικον

Υλικά για 6 άτομα / Χρόνος 45′

500γρ Πεννάκι Ριγέ με ντομάτα & σπανάκι από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά

500γρ κοτόπουλο στήθος ή μπούτι αλλά να το ξεκοκαλισουμε και να αφαιρέσουμε την πέτσα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα φρέσκο

100γρ τυρί τριμμένο (αλμυρό)

10 μπουκετάκια μπρόκολο ζεματισμένο

7 λωρίδες μπέικον

1 ματσάκι μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Just do it!

Ρίχνουμε το Πεννάκι Ριγέ με ντομάτα & σπανάκι σε νερό που βράζει για 11′ λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Παίρνουμε ένα ταψάκι βάζουμε το σκόρδο και το ματσάκι με το μαϊντανό και από πάνω το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι  και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40′ στον αέρα.

Ψήνουμε τις λωρίδες μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος και βράζουμε για 5΄ τα μπουκετάκια από το μπρόκολο, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα έως ότου βράσουν (όχι να κοχλάσει). Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε για 3′ σε μέτρια φωτιά.

Σε μεγάλη πιατέλα ή όπου αλλού μας εξυπηρετεί ρίχνουμε τα ζυμαρικά, από πάνω το κοτόπουλο σε λωρίδες, το μπέικον και το μπρόκολο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

Tip: Εγώ αυτό το φαγητό το κάνω συνήθως όταν μου έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη ή έχουμε καλαμάκια κοτόπουλο τα οποία δεν έχουμε καταναλώσει, έτσι ο χρόνος παρασκευής μειώνεται στα 20′-25′, μαγικό;;;!!!

Gluten Free Vegan σαλάτα με κριθαράκι χωρίς γλουτένη από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά

Υλικά για 6 άτομα / Χρόνος 15′

500γρ κριθαράκι χωρίς γλουτένη από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά

1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες

10 ντοματίνια κομμένα στα 2

2-3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

2 κούπες σπανάκι

1/2 κούπα πράσινες ελιές (ροδέλες)

1/2 κούπα μαύρες ελιές (ροδέλες)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

για τη σως : 2/3 της κούπας ελαιόλαδο,3 κουταλιές της σούπας λεμόνι, 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι,  ρίγανη κατά βούληση, αλάτι, πιπέρι και καλό ανακάτεμα!!! (εγώ τα βάζω σε multi)

Just do it!

Ρίχνουμε το κριθαράκι χωρίς γλουτένη από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά σε νερό που βράζει για 12′ λεπτά. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το αγγούρι και τις ελιές σε ροδέλες. Κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές και στη μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μεγάλη πιατέλα ή όποιο άλλο βαθύ σκεύος σας εξυπηρετεί ρίχνουμε το κριθαράκι προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις.

Περιχύνουμε με τη σως και απολαμβάνουμε την πιο δροσερή και υγιεινή σαλάτα με κριθαράκι χωρίς γλουτένη από ΗΛΙΟΣ Ζυμαρικά !

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι, πράσο, μανιτάρια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας!

σας φιλώ!!!