3)Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι SayYessers και καλή χρονιά! (ναι ναι καλά διάβασες).

Νιώθετε και εσείς πως το Σεπτέμβριο μαζί με τα σχολεία, ξεκινάει και η νέα χρονιά;

Ανέκαθεν αυτός ο μήνας και πριν καν γίνω μαμά, λειτουργούσε σαν περίοδος αποφάσεων και αλλαγών.

Αν ο Σεπτέμβριος ήταν ημέρα σίγουρα θα ήταν Δευτέρα. Μπορεί ο Ιανουάριος να σηματοδοτεί την έναρξη της χρονιάς όμως τα περισσότερα restarts γίνονται τώρα.

Και επειδή έχει τον άχαρο ρόλο να είναι αμέσως μετά το Καλοκαιράκι, ο Σεπτέμβριος τείνει να αναδειχθεί ως ο πιο μελαγχολικός μήνας του χρόνου. Γι’αυτό είμαι εδώ, να σας πω τι κάνω εγώ κάθε Σεπτέμβριο ώστε να μετατρέψω αυτή την κάπως “δύσκολη” περίοδο επαναφοράς στη ρουτίνα σε κάτι δημιουργικό και αισιόδοξο :

  • Check Up παντού! Και όταν λέω παντού, εννοώ από ιατρικό έλεγχο (τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις αίματος) μέχρι service στο αυτοκίνητο! Γιατί αν δεν τα κάνουμε τώρα που είμαστε ακόμη σε περίοδο προσαρμογής, πότε θα βρούμε το χρόνο; Όταν η καθημερινότητα γίνει ακόμα πιο απαιτητική ; Nope!
  • Ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες και ανανέωση! Πριν βάλω τα ρούχα μου από τη βαλίτσα πίσω στο συρτάρι αναρωτιέμαι αν το φόρεσα τελικά ποτέ αυτό το μαύρο δαντελωτό μπλουζάκι όλο το καλοκαίρι ή αν απλά το έκανα βόλτες στα νησιά με την πιθανότητα, ότι θα το βάλω κάποια στιγμή. Ποτέ! Άρα δίνουμε ρούχα που δε φοράμε και ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα μας με μικρές φθινοπωρινές πινελιές.
  • Οργάνωση. Όσο μεγαλώνω τόσο πετάω. Αν και είναι τσεκαρισμένο ότι διακατέχομαι από κατοχικό σύνδρομο και στα συρτάρια μου μπορείς να βρεις τα πάντα, τώρα είναι η εποχή που θέλω να βάλω το χώρο μου σε μία τάξη ξεκινώντας από το να χαρίσω αντικείμενα που πλέον δε χρησιμοποιώ. Ε, εντάξει όχι και όλα αλλά αρκετά.
  • Χόμπι. Ναι θέτω και στόχους, να ξεκινήσω κάποιο άθλημα ή χόμπι ακριβώς τέτοια εποχή και κάθε Σεπτέμβριο ξαναβρίσκομαι στο ίδιο σημείο και λέω τα ίδια. Μην παραδειγματιστείς από μένα, εσύ θέσε στόχο να μάθεις μία καινούρια ξένη γλώσσα, να πας στο γυμναστήριο, να ξεκινήσεις υγιεινή διατροφή και τόσα άλλα ωραία…

Λοιπόν τι λες ; Ψήνεσαι να κάνουμε όλοι μαζί επανεκκίνηση και να κάνουμε τον Σεπτέμβριο τον πιο αισιόδοξο μήνα του χρόνου;

Tip of the Day : Say Yes… & make it a September to remember…