4)Herbs & Beauty: Τα δώρα της φύσης στο σπίτι μας!

 

 

LEZANTA: Πέπη Τσοτίνα, Co-Owner και Αισθητικός της Herbs & Beauty

Η Πέπη Τσοτίνα, Co-Owner και Αισθητικός της Herbs & Beauty, μας έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα αιθέρια έλαια και τα βότανα, καθώς και τέλεια tips για φθινοπωρινή περιποίηση!

Πότε δημιουργήθηκε η Herbs & Beauty και ποια είναι η φιλοσοφία της;

Μαζί με τον σύζυγό μου μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη φύση και το 2014 δημιουργήσαμε τη Herbs & Beauty. Έχοντας ως φιλοσοφία την καθημερινή κάλυψη των αναγκών, κυρίως των γυναικών, με φυσικά και ποιοτικά προϊόντα υγείας και ομορφιάς σε προσιτές τιμές καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση.

Αιθέρια έλαια και βότανα: Μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε αισθητά την εμφάνισή μας; Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα χρησιμοποιούμε;

Φυσικά και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση όχι μόνο της εξωτερική εμφάνισης αλλά και της υγείας.
Η αρωματοθεραπεία είναι πολύ περισσότερα από θεραπεία ομορφιάς και εναλλακτική θεραπεία. Είναι μια αισθητική θεραπευτική τέχνη που χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια με σκοπό τη βελτίωση της υγείας του σώματος και τη γαλήνη του νου. Τα βότανα έχουν παίξει ζωτικό ρόλο στην παραδοσιακή ιατρική πολλών πολιτισμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν είναι τυχαίο πως στη φαρμακοβιομηχανία χρησιμοποιούνται τα βότανα στην παρασκευή φαρμάκων. Τα αιθέρια έλαια και τα βότανα δεν είναι πανάκεια. Η χρήση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο και εξατομικευμένα σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Για αυτό τον λόγο εμείς στην Herbs & Beauty παρέχουμε δωρεάν συμβουλές για την ορθή χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων.

Ως αισθητικός θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια tips για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας για το φθινόπωρο.

Η επιδερμίδα αναλόγως την εποχή χρειάζεται και διαφορετική φροντίδα.
Τα βασικά βήματα για την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας το φθινόπωρο είναι:
 Η απολέπιση: 1-2 φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντική, διότι βοηθάει στην απαλότητα του δέρματος, στην ομοιομορφία του χρώματος και στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα προϊόντα περιποίησης.
 Η μάσκα: 1-2 φορές την εβδομάδα μετά από την απολέπιση. Θα αναζωογονήσει και θα ενυδατώσει την κουρασμένη από τον ήλιο επιδερμίδα.
 Σέρουμ και κρέμα: Θα φροντίσει το θαμπό και ξηρό δέρμα (που προέρχεται από την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό), ενώ παράλληλα θα προστατεύσει από τη φθορά του χρόνου.

Τα βήματα για την φροντίδα των μαλλιών είναι:
 Καθάρισμα από την ψαλίδα: Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο και τα μαλλιά θα καθαρίσουν από την ενοχλητική ψαλίδα.
 Επαναφορά της λάμψης: 1-2 φορές την εβδομάδα πριν από το λούσιμο
χρησιμοποίησε έλαια (αμυγδαλέλαιο, καρύδα, μακαντάμια ή τζοτζόμπα). Τα έλαια θα επαναφέρουν την ελαστικότητα, την υγρασία και τη λάμψη.
 Ισορροπημένη διατροφή: Η έλλειψη σιδήρου και βιταμινών ευθύνεται για την πτώση και τη φθορά της τρίχας. Προσθέτουμε στη διατροφή μας εποχιακά φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά.
Αυτά είναι τα tips για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών. Λίγη υπομονή και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Της Βένιας Αντωνίου