11)Η Αρμονία της Φύσης στην επιδερμίδα μας

Χρυσοστομία Αμαραντίδου, δημιουργός της Harmonia Handmade Natural Soaps

 

Η αγάπη της για τη φύση και τα φυσικής προέλευσης προϊόντα σε συνδυασμό με το ταλέντο της, οδήγησαν τη Χρυσοστομία Αμαραντίδου στη δημιουργία της Harmonia Handmade Natural Soaps.

 

λεζαντα: Unscented white soap με παπαρουνόσπορο

 

Harmonia Handmade Natural Soaps: Πότε δημιουργήθηκε και ποια είναι η φιλοσοφία της;

Από μικρή είχα μεγάλη αγάπη για τη φύση και πάντα μου άρεσε να δημιουργώ με τα χέρια μου… Με θυμάμαι να φτιάχνω αρώματα από τριαντάφυλλα ή κηραλοιφές με αιθέρια έλαια. Μεγαλώνοντας και καθώς σπούδαζα στο τμήμα Γεωπονίας από όπου και αποφοίτησα, μου κίνησε το ενδιαφέρον το μάθημα “Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά”. Μέσα λοιπόν από αυτό το μάθημα κατανόησα και αγάπησα ακόμα περισσότερο τη δύναμη που έχει η φύση -με τις ευεργετικές και θεραπευτικές της ιδιότητες- στην υγεία μας. Έτσι, μετά από πολλή μελέτη, υπομονή, επιμονή και μαζί με τη συμπαράσταση από τους δικούς μου ανθρώπους μπόρεσα να δημιουργήσω αυτό που φανταζόμουν και πάντα ήθελα. Στις αρχές του 2021 μαζί με την καραντίνα και μετά από πολλές αλλαγές στη ζωή μου, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη και η θέληση να ξεκινήσω να φτιάχνω τα δικά μου χειροποίητα, αγνά και φυσικά σαπούνια. Η φιλοσοφία μου στηρίζεται στην αγάπη και το πάθος μου για την προσωπική περιποίηση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο.

Τα σαπούνια σας είναι χειροποίητα και φυσικά. Τι υλικά χρησιμοποιείτε και ποια μέθοδο ακολουθείτε για την παρασκευή τους;

Για τα χειροποίητα σαπούνια μου χρησιμοποιώ την παραδοσιακή μέθοδο σαπωνοποιίας. Αυτή η τεχνική απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και χρόνο ωρίμανσης των σαπουνιών για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες, ώστε να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητά τους και να διατηρηθούν τα θεραπευτικά οφέλη των συστατικών τους. Τα φυσικά προϊόντα μου δεν περιέχουν καθόλου φοινικέλαιο, τοξίνες, χημικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, χρωστικές ή συντηρητικά. Τα μόνα υλικά που χρησιμοποιώ είναι φυτικά έλαια, βούτυρα, βότανα, φυσικούς αργίλους και αιθέρια έλαια. Έτσι, κατάφερα να δημιουργήσω αγνά και ασφαλή προϊόντα που είναι ταυτόχρονα απαλά, ενυδατικά και εξαιρετικά αποτελεσματικά για την επιδερμίδα.

 

λεζάντα:

Σαπούνια χωρίς αιθέρια έλαια: λευκό σαπούνι με παπαρουνόσπορο, σαπούνι με βότανα, χαμομήλι και καλέντουλα και στρογγυλά σαπούνια με κόκκινη και πράσινη άργιλο.

Γιατί να επιλέξει κάποιος Harmonia Soaps;

Γιατί προσπαθώ να προάγω την ειλικρίνεια και να δώσω στον κόσμο να κατανοήσει το τι είναι πραγματικά καλό για το δέρμα του, καθώς τα προϊόντα μου είναι 100% χειροποίητα με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, όπως είναι το αγνό ελαιόλαδο, το βούτυρο καριτέ, το λάδι αβοκάντο, τα αιθέρια έλαια λεβάντας, δενδρολίβανου κ.α.

Ποιο είναι το μότο σας και ποιο το όραμά σας;

Το μότο μου είναι «η Αρμονία της φύσης στην επιδερμίδα μας» και το όραμα μου είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων από τα βιομηχανικά και τυποποιημένα προϊόντα στα φυσικά και χειροποίητα, τα οποία σέβονται όχι μόνο την επιδερμίδα αλλά και το περιβάλλον μας.

Της Βένιας Αντωνίου