7)Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο

Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 22 Σεπτεμβρίου. Φέτος, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) αφιερώνει την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στη Γυναίκα Επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ διοργανώνει Διαδικτυακή Συζήτηση με Θέμα: «Γυναίκα και Εμπόριο στην εποχή του COVID -19”.

To Webinar θα εστιάσει στη γυναίκα επιχειρηματία, στη γυναίκα έμπορο που κλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ισορροπήσει μεταξύ της οικογενειακής και προσωπικής της ζωής και της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, του κλειστού καταστήματος ή επιχείρησης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Σκοπός είναι να ρίξει φως σε πεδία που το κράτος οφείλει να ακουμπήσει ώστε οι υγειονομικές ή κοινωνικοοικονομικές αλλαγές να μην επηρεάζουν κατά τρόπο δυσανάλογο τις γυναίκες. Το Webinar είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου στις 15:00.

Όταν οι γυναίκες επιτυγχάνουν… οι κοινωνίες ευημερούν

Στο πλαίσιο της 85 ης ΔΕΘ Θεσσαλονίκης ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, σημείωσε αναφορικά με τη γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο: «Η ιστορία αποδεικνύει πως όταν οι γυναίκες συμμετέχουν και επιτυγχάνουν, οι κοινωνίες ευημερούν. Και καθώς οι χώρες μας και οι κοινότητές μας ανακάμπτουν από το οικονομικό σοκ της πανδημίας, οι συνεισφορές των γυναικών θα έχουν μεγαλύτερη αξία από ποτέ». Επισήμανε επίσης ότι «η ισότητα των φύλων και η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών ήταν προτεραιότητες της Πρεσβείας εδώ και πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που τις στηρίζουμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες όχι μόνο επωφελούνται από αυτές τις νέες ευκαιρίες, αλλά ηγούνται του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας».

 

Info

Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου καθιερώθηκε το 2005, με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του εορτασμού είναι να τιμηθεί η συμβολή του εμπορίου στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία.