6)Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

London Corporate Photography
ID:59838347

 

λεζάντα: Χάρης Γκίνος, Ιδρυτής και Διευθυντής της ELIT Language Services

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης καθιερώθηκε το 1991 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφραστών και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Στόχος της Ημέρας είναι όχι μόνο να προβάλει τα αιτήματα του κλάδου αλλά και να φέρει στο φως τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς και τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος σε παγκόσμια κλίμακα.

 

“Διερμηνείς συνεδρίων, οι πολύγλωσσοι διαχειριστές κρίσεων”

O κ. Χάρης Γκίνος, Ιδρυτής και Διευθυντής της ELIT Language Services δήλωσε στο Say yes …to the Press:

“Οι Διερμηνείς συνεδρίων ήταν ανέκαθεν διαχειριστές συγκρούσεων. Στην υπηρεσία της διπλωματίας, της διεθνούς οικονομίας και της επιχειρηματικής ζωής, οφείλουν να αποδεικνύουν διαρκώς ότι είναι ικανοί να αντιλαμβάνονται ταχύτατα σύνθετους συλλογισμούς που διατυπώνουν φορείς διαφορετικών, καμιά φορά αντιδιαμετρικά αντιτιθέμενων, ιδεών και απόψεων”.

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμας Ημέρας Μετάφρασης

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωσή του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στις 6:00 μ.μ. Φέτος στρέφουμε το βλέμμα μας:
* στις πολύπλευρες αντιθέσεις και συγκρούσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους οι μεταφράστριες* και οι διερμηνείς.
* στην αλληλεπίδραση κειμένου και εικόνας κατά τη μεταφραστική διαδικασία.

Η συνέχεια επί του… διαδικτύου, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο https://lnkd.in/gpnQYVmU

 

info

H ELIT Language Services ιδρύθηκε και διοικείται από έναν από τους εμπειρότερους διερμηνείς συνεδρίων στην Ευρώπη. Ο Χάρης Γκίνος εκπαιδεύθηκε ως διερμηνέας συνεδρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες το 1985 και εργάσθηκε αρχικά ως υπάλληλός της. Ως ανεξάρτητος διερμηνέας συνεδρίων έχει καλύψει από το 1987 ως σήμερα πάνω από 3.500 συνέδρια και συναντήσεις υψηλού επιπέδου με έδρα τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, το Λονδίνο και την Αθήνα.

Tης Βένιας Αντωνίου