9) Ήξερες ότι…

Ο ύπνος σε δροσερό δωμάτιο κάνει καλό στην υγεία!

Όταν ετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε τη νύχτα, το σώμα μας έχει την τάση να μετατοπιστεί σε μια πιο ψυχρή εσωτερική θερμοκρασία. Τα αιμοφόρα αγγεία του δέρματός μας διαστέλλονται, εκπέμπουν θερμότητα και μας δροσίζουν αποτελεσματικά. Ο H. Craig Heller, Ph.D., καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν κοιμάστε, το καθορισμένο σημείο για τη θερμοκρασία του σώματος -η θερμοκρασία που προσπαθεί να επιτύχει ο εγκέφαλoς δηλαδή- μειώνεται. Σκεφτείτε το ως έναν εσωτερικό θερμοστάτη».

Ουσιαστικά, η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος όταν ξαπλώνουμε για να κοιμηθούμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα που προκαλεί τον ύπνο. Επομένως, η διατήρηση δροσερής θερμοκρασίας -μεταξύ 15 και 19 βαθμών Κελσίου- στο υπνοδωμάτιο συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

 

2 θεμα

Πώς το instagram ετοιμάζεται να βοηθήσει τους influencers

To instagram ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων εργαλείων που θα φέρουν σε επικοινωνία δημιουργούς περιεχομένου και χορηγούς με σκοπό την ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Ειδικότερα, αυτά τα εργαλεία θα επιτρέψουν στους creators να εκφράσουν την επιθυμία συνεργασίας για τα brands με τα οποία ενδιαφέρονται να συνεργαστούν, ενώ και τα brands θα μπορούν πιο εύκολα να αναζητήσουν creators που ταιριάζουν στην εικόνα τους.

Το instagram μελετά επίσης τη δημιουργία ενός ξεχωριστού inbox μηνυμάτων για χορηγούς, για να είναι ευκολότερο για τους creators να αναγνωρίζουν μηνύματα που αφορούν συνεργασίες και να μη χάνονται στα πολλά μηνύματα που μπορεί να λαμβάνουν καθημερινά.

Ωστόσο, τα εργαλεία αυτά βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, αν και διατίθενται ήδη σε πολύ περιορισμένο αριθμό creators και brands στο πλαίσιο μιας δοκιμαστικής περιόδου.

Βέβαια, στο άμεσο μέλλον αναμένεται να φτάσουν σε περισσότερους χρήστες της διάσημης πλατφόρμας.