2) φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα σας αγαπημένοι SayYessers!

Το πόσο αγαπώ το σινεμά νομίζω δε θα κουραστώ ποτέ να το λέω. Ειδικά όταν οι ταινίες απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και σας καλεί να σας ταξιδέψει μέσα από τις προβολές του. Διαρκεί έως τις 21 Νοεμβρίου και να είστε σίγουροι πως δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλλέξετε αφού το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο κινηματογράφος Cinemax Κηφισιά 1 & 2 και ο κινηματογράφος Δαναός φιλοξενούν τις προβολές του Φεστιβάλ με παραπάνω από 120 ταινίες.

Οι προβολές χωρίζονται ως εξής :

Ηλικίες 2-7
Ηλικίες 8-12
Ηλικίες 13-18
Αφιέρωμα περιβάλλον
Ειδική προβολή Digital Etiquette
Κινούμενα σχέδια
Θρίλερ
Μεγάλου μήκους
Για γονείς

Εμείς επιλέξαμε ήδη να παρακολουθήσουμε 2 από αυτές, “τους ζωηρούς φίλους” που είναι για παιδάκια ηλικίας 6+ και αποτελείται από 8 αυτοτελείς ιστοριούλες συνολικής διάρκειας 50′. Οι ιστορίες είναι: Πέτρα στο Παπούτσι, Απολεσθέντα, Σαν Βρεγμένη Αλεπού, Τέρμα τα Γκάζια, Ο Τόμπι και το Σχολικό, O Kίκο και τα Ζώα, Εξωγήινος Εφιάλτης, Ένα Τρελό Τρελό Χταπόδι.

Η δεύτερη οικογενειακή μας επιλογή είναι “Το δικό μας αστέρι” που είναι για παιδάκια ηλικίας 4+ και είναι μεταγλωτισμένο με διάρκεια 75′. Η ιστορία επικεντρώνεται στη μικρή Γιόνα, που έχει σαν όνειρο να υιοθετηθεί από το ορφανοτροφείο που βρίσκεται και να αποκτήσει επιτέλους μία μαμά. Όμως, όταν έρχεται η σειρά της να υιοθετηθεί, η υποψήφια μητέρα που εμφανίζεται είναι μια τεράστια, εκκεντρική γοριλίνα που ζει σε μια μάντρα.  Η Γιόνα είναι γενναίο κορίτσι και γρήγορα οι δυο τους σχηματίζουν ένα δυνατό δεσμό αγάπης, διασκεδάζοντας στο ασυνήθιστο σπιτικό τους, όπου η Γιόνα δεν βαριέται ποτέ και μαθαίνει την αξία ακόμα και των πεταμένων πραγμάτων. Γρήγορα, όμως, το νέο της σπίτι βρίσκεται υπό την απειλή ενός άπληστου δημοτικού υπαλλήλου που θέλει να κατασκευάσει μια πισίνα και η Γιόνα με τη μαμά της δεν πρόκειται να το επιτρέψουν με τίποτα! Μια θαυμάσια ιστορία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο best seller της Φρίντα Νίλσον, για τους οικογενειακούς δεσμούς που δεν προϋποθέτουν πάντα σχέσεις εξ αίματος, την αγάπη άνευ όρων και την πραγματική έννοια της μητρότητας.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Και μην ξεχνάτε το διαγωνισμό που τρέχει από σήμερα στη σελίδα μας στο Instagram 

Καλή προβολή!!!