11) Responsibility Alliance: Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους γύρω από το αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με πολλές στιγμές της ενήλικης ζωής και τις κοινωνικές συναναστροφές μας, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι έξοδοι με φίλους καθώς και τα γιορτινά τραπέζια αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα διασκέδασης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μερικές φορές μάλιστα, στο πλαίσιο των γιορτών επιλέγουμε να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από ότι συνήθως και να δικαιολογούμε το «ένα ποτηράκι παραπάνω».
Στο τελευταίο επεισόδιο της διαδικτυακής καμπάνιας Ιleniatalks by Responsibility Alliance, η Ιλένια Ουίλιαμς, με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου, βρίσκει τους 10 πιο διαδεδομένους μύθους που σχετίζονται με το αλκοόλ και τους καταρρίπτει έναν προς έναν.
«Υπάρχουν ποτά που είναι δυνατά και άλλα πιο ελαφρά, άρα μπορούμε να πίνουμε περισσότερο από αυτά», «Δεν ανακατεύω τα ποτά, και έτσι μεθάω πιο δύσκολα», «Συνήθως πίνω γλυκά κοκτέιλ, που έχουν ευχάριστη γεύση, ώστε να μεθάω λιγότερο». Μερικές από τις συνηθισμένες αλλά λανθασμένες αντιλήψεις που επικρατούν γύρω από το αλκοόλ, καταρρίπτονται με επιχειρήματα στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.
Δείτε όλα τα επεισόδιά της πρωτοβουλίας «Ilenia talks by Responsibility Alliance» εδώ και μείνετε ενημερωμένοι. https://responsibility-alliance.gr/ileniatalks/

 

Good news

 

Η Segafredo Zanetti Hellas για μια ακόμα φορά, δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, υποστηρίζοντας το κοινωφελές Ίδρυμα Θεοτόκος.
Για αυτές τις γιορτές, η Segafredo προμηθεύτηκε Χριστουγεννιάτικες κάρτες για την αποστολή των ευχών της από το Ίδρυμα, στηρίζοντας την αποστολή του. Επιπρόσθετα, βοήθησε έμπρακτα, προσφέροντας στους ωφελούμενους εργασία, που είναι και βασικός σκοπός του Ιδρύματος. Η ομάδα του Ιδρύματος σχεδίασε και κατασκεύασε τους χειροποίητους σάκους που θα περιέχουν τα εταιρικά δώρα της Segafredo αυτά τα Χριστούγεννα. Το κοινωφελές Ίδρυμα Θεοτόκος, που προετοιμάζει παιδιά και νέους με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος να μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή, αποδέχθηκε με χαρά αυτή τη δωρεά της Segafredo Zanetti Hellas.
Ο κ. Γιάννης Σφακιανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Segafredo Zanetti Hellas, με τη σειρά του ευχαρίστησε την ομάδα του Ιδρύματος για τις όμορφες κατασκευές της, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να στερείται την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς, ενώ συμπληρωματικά δήλωσε: “Στη Segafredo Zanetti Hellas είναι μέρος των αξιών μας η προσφορά στην κοινωνία μας με κάθε δυνατό τρόπο. Ευχόμαστε αυτές οι γιορτές να είναι γιορτές χαράς, υγείας και δημιουργίας για όλους”.