10 μαθήματα για μια καλή ζωή

Ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις; Όχι πια! Ακολουθώντας τους δέκα “χρυσούς” κανόνες που θα διαβάσετε παρακάτω, θα οδηγήσετε τον εαυτό σας στην καλύτερη ζωή που επιθυμείτε…

  1. Εστιάστε σε αυτό που θέλετε (όχι σε αυτό που δεν θέλετε) «Ελπίζω να μην αρρωστήσω!», «Ελπίζω να μην χάσω τη δουλειά μου!», «Ελπίζω να μην με αφήσει!», «Ελπίζω να μην χάσω τα χρήματά μου!» Σταματήστε να εστιάζετε σε αυτό που δεν θέλετε! Εστιάστε σε αυτό που θέλετε . Αυτό θα σας βάλει στο σωστό πλαίσιο σκέψης για να βελτιώσετε τη ζωή σας.
  2. Κάντε το Δεν μπορούμε απλώς να σκεφτούμε κάτι. Πρέπει να δράσουμε για να το πραγματοποιήσουμε. Ακόμα κι αν θέλετε να διαλογίζεστε καθημερινά, που στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα για λίγα λεπτά, πρέπει να το κάνετε. Δεν μπορείτε απλώς να κάνετε καλές σκέψεις και να περιμένετε ότι η ζωή σας θα είναι καλύτερη. Κάποιος πρέπει πάντα να κάνει κάτι!
  3. Πάρτε πρωτοβουλία Είναι πραγματικά εντυπωσικακό πόσο παθητικά όντα είμαστε συχνά… Καμιά φορά βλέπουμε κάτι για ώρα και παραμένουμε άπραγοι, αντί να ενεργοποποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση άμεσα. Για παράδειγμα όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια σύγκρουση στη δουλειά. Πάρτε πρωτοβουλία και κάντε κάτι, μην είστε συνέχεια σε στάση αναμονής… Δώστε εσείς το παράδειγμα. Μην κρύβεστε πίσω από άλλους ανθρώπους. Σκεφτείτε ιδέες, κάντε προτάσεις, δοκιμάστε νέα πράγματα! Με άλλα λόγια, “γίνε εμπνευστής. Όχι οπαδός”.
  4. Να είστε αντίθετοι Όταν δημιουργείτε κάτι, να είστε μοναδικοί στις πράξεις σας. Συχνά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε αντίθετοι. Εάν δεν το κάνετε, γίνεστε απλώς ένας εμπνευστής, ηγέτης ή επιχειρηματίας που ακολουθεί το πλήθος. Τόσοι καλλιτέχνες και δημιουργοί πέφτουν σε αυτή την παγίδα… Νομίζουν ότι είναι πρωτότυποι, αλλά στην πραγματικότητα, είναι απλώς ακόλουθοι.
  5. Εμφανιστείτε  Η ζωή είναι δύσκολη. Και μερικές φορές για μεγάλα διαστήματα κρυβόμαστε από αυτήν… Αλλά για να ζήσει κανείς μια καλή ζωή, δεν μπορεί να κρυφτεί από τίποτα! Κάποιος πρέπει να εμφανιστεί ανεξάρτητα από τις περιστάσεις: βροχή, ήλιος, κακοί άνθρωποι, καλοί άνθρωποι, πίεση, κατηγορίες, ευχαρίστηση, πόνος, έπαινος, κριτική και ούτω καθεξής. Η φράση – κλειδί εδώ είναι: Ό,τι κι αν είναι, δώσ’ το μου!
  6. Αφήστε πίσω σας τα πράγματα που δεν λειτουργούν (αλλά μην εγκαταλείπετε) Τι συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τα παρατήσετε; Χαλαρώστε. Σταματήστε να παίρνετε τον εαυτό σας τόσο σοβαρά. Για να ζήσετε μια καλή ζωή, πρέπει να τα παρατάτε συνεχώς. Αν κάτι δεν λειτουργεί, γιατί να προσπαθήσετε να καταστρέψετε έναν τσιμεντένιο τοίχο με το μικρό σας σφυρί; Απλά παρατήστε το. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια να καταστρέψετε αυτό το τείχος. Πηγαίντε να βρείτε μια βαριοπούλα.
  7. Μείνετε σε φόρμα  Υπάρχουν δύο τύποι μαχητών. Μερικοί από αυτούς πηγαίνουν στο «στρατόπεδο» για να προετοιμαστούν για έναν αγώνα. Για τρεις μήνες, τρώνε καλά, προπονούνται πολλές φορές την ημέρα και βλέπουν βίντεο του αντιπάλου τους. Από την άλλη, υπάρχουν μερικοί μαχητές που βρίσκονται στο «στρατόπεδο» όλη την ώρα. Δεν προετοιμάζονται. Είναι πάντα έτοιμοι. Ζήστε τη ζωή σας όπως οι δεύτεροι. Μείνετε δυνατοί για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση που σας φέρνει η ζωή.
  8. Να ξεκουράζεστε συχνά Δεν μπορείτε να καταναλώνετε συνεχώς το 100% της ενέργειάς σας. Για να παραμείνετε σε φόρμα, πρέπει να ξεκουραστείτε για να μπορέσετε να ανακάμψετε. Να έχετε μια στρατηγική και να αφιερώνετε χρόνο για ξεκούραση. Κάντε μικρά διαλείμματα όλη την ημέρα. Και κάντε μεγαλύτερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του έτους.
  9. Αγνοήστε τους απαισιόδοξους Υπάρχουν πάντα αρνητές όπου κι αν πάτε. Συχνά, αυτοί που αρνούνται είναι οι φίλοι, η οικογένειά σας ή ακόμα και ο σύζυγός σας. Δεν ξέρουν καλύτερα. Αγνοήστε τα επιλεκτικά. Ένας απαισιόδοξος δεν είναι απαραίτητα κακός άνθρωπος.
  10. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τι θέλετε  Είμαστε ξεχασιάρικα πλάσματα. Μπορεί να κάνετε όλα τα σωστά πράγματα για μήνες και ξαφνικά να ξυπνήσετε και να σκεφτείτε: «Τι να κάνω στη ζωή μου!» Πρέπει να υπενθυμίζετε συχνά στον εαυτό σας πώς σας φαίνεται μια καλή ζωή. Μπορείτε επίσης να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με άτομα (online ή offline) που σας υπενθυμίζουν τα σημαντικά πράγματα στη ζωή. Γι’ αυτό να έχετε ένα εβδομαδιαίο “ενημερωτικό δελτίο”. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι σας κάνει καλό να παραμείνετε στο μονοπάτι που έχετε επιλέξει.