Φτιάξε καφέ να στα πω…

Καλημέρα αγαπημένοι μου SayYessers!!!

Εσύ είσαι άτομο έκτακτης ανάγκης; Ή έχεις κάποιο άτομο alert σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Η αλήθεια είναι πως μέσα στην εβδομάδα έχω ελάχιστο χρόνο και θα μου πεις σιγά το νέο και ποιος έχει; Λίγοι λογικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα μιλήσουν με τις ώρες στο τηλέφωνο με φίλους, κουμπάρους και αδέλφια -για ψυχαγωγικούς λόγους, ακόμα και όταν το κάνω δουλεύω και κάτι ταυτόχρονα. Ούτε είμαι και από αυτούς που θα αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα αδιάκοπα, δεν το ‘χω, βαριέμαι. Σίγουρα δεν είμαι και από αυτούς που συναντιούνται συχνά με φίλους και λοιπούς συγγενείς για καφεδάκι και κους κους, αφού όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον αφιερώνω στα #Παπανικάκια (μικρά και μεγάλο).

Όμως είμαι από αυτούς που αν οποιαδήποτε ώρα μέσα στην ημέρα με χρειαστείς για κάτι σημαντικό ή γιατί απλά είσαι στα κάτω σου και δε νιώθεις καλά, θα τρέξω και θα είμαι εκεί αστραπιαία. Άρα μάλλον με λες “φίλο” έκτακτης ανάγκης.

Ένας εύκολος τρόπος για να προετοιμαστείς για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι να εντοπίσεις «φίλους έκτακτης ανάγκης» ή να γίνεις εσύ ένας από αυτούς καθώς οι φίλοι έκτακτης ανάγκης είναι άτομα που εμπιστεύεστε και μπορούν να παρέχουν βοήθεια όταν τη χρειάζεστε πραγματικά. Θα πρέπει να εντοπίσετε τουλάχιστον έναν φίλο έκτακτης ανάγκης που μένει κοντά και έναν δεύτερο που μένει πιο μακριά, έτσι για back-up.

Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν οι φίλοι έκτακτης ανάγκης;

  • Ερωτικά θέματα: Σε περίπτωση χωρισμού με το σύντροφό σου, είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει ώστε να μη μείνεις μόνος και “να το περάσετε” μαζί και αυτό, αλκοόλ και σοκολάτα είναι προαιρετικά.
  • Θέματα συμπαράστασης: Εάν έχεις “μείνει” με το αμάξι σου θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα καλέσεις (αμέσως μετά την οδική βοήθεια ελπίζω), για να σε “μαζέψει” όπου και αν βρίσκεσαι.
  • Πρακτικά θέματα: Κρατώντας ένα εφεδρικό κλειδί σπιτιού. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να κλειδωθείς έξω ή αν σε περίπτωση έκτακτης απουσίας σου από το σπίτι, θα μπορούσε να φροντίσει τα κατοικίδιά σου ή ακόμα και να πάρει τα παιδιά από το σχολείο.
  • Θέματα υγείας: Σε περίπτωση αδιαθεσίας σου και αν το κοντινό σου περιβάλλον αδυνατεί, μπορεί να σε προμηθεύσει με τα ανάλογα φάρμακα ή να σε πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
  • Θέματα SOS: Το σπίτι του μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο επαφής για μέλη της οικογένειας που μπορεί να χωριστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Tip of the Day: Βεβαιωθείτε ότι όλη η οικογένειά σας γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι έκτακτης ανάγκης και σημειώστε τους στο οικιακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης (αν δεν έχεις, συντονίσου coming soon).
Μην ξεχνάτε – μπορείτε επίσης να γίνετε φίλος έκτακτης ανάγκης κάποιου. Κάντε μια συνομιλία για να εντοπίσετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.