«Αγροανέλιξη- Farm2Product»: Πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη» και καλεί πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις τροφίμων, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 30.000 ευρώ, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους έως και τις 22 Ιουλίου.
Ο τρίτος κύκλος του «Αγροανέλιξη» με τίτλο «Farm2Product» απευθύνεται σε πολύ μικρές και μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων από όλη την Ελλάδα που θέλουν να εξελίξουν τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους ή/και να δημιουργήσουν νέα διαφοροποιημένα προϊόντα βασισμένα στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και να τα τοποθετήσουν στη διεθνή αγορά. Θα δώσει την ευκαιρία σε 10 επιχειρήσεις τροφίμων να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν μέσα από ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας επτά μηνών. Οι επιχειρήσεις περνώντας από μία διαδικασία αξιολόγησης της προόδου τους κατά το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα λάβουν οικονομική υποστήριξη έως 5.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και υπηρεσιών, ενώ πέντε από αυτές θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ για την ανάπτυξη των διαφοροποιημένων προϊόντων τους με την υποστήριξη του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Κάθε επιχείρηση θα λάβει οικονομική υποστήριξη έως 700 ευρώ για την πιστοποίηση της παραγωγής και των προϊόντων της. Οι δύο επιχειρήσεις με την μεγαλύτερη πρόοδο κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα λάβουν υποτροφία για τη συμμετοχή τους στο πιστοποιημένο online πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Agrifood Exports 360. O επιταχυντής «Αγροανέλιξη» υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.