Airbnb: Απαγορεύονται οριστικά τα πάρτι σε νοικιασμένους χώρους

Η απαγόρευση που επιβλήθηκε στα πάρτι από την Airbnb για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 γίνεται τώρα μόνιμη μετά τα θετικά σχόλια των ιδιοκτητών. Ωστόσο, αίρεται ο περιορισμός στον αριθμό των φιλοξενούμενων.

Η εταιρεία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ακινήτων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η απαγόρευση των πάρτι έχει αποδειχθεί «κάτι περισσότερο από μέτρο δημόσιας υγείας». «Εξελίχθηκε σε θεμελιώδη πολιτική της κοινότητας για την υποστήριξη των ιδιοκτητών και των γειτόνων τους» λέει η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Οι διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και περιοίκων για πάρτι σε νοικιασμένους χώρους μειώθηκε κατά 44% από τότε που επιβλήθηκε το μέτρο. Εξαιρέσεις πάντως ενδέχεται να αποφασιστούν μελλοντικά για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας».

Επίσης, η Arbnb καταργεί το όριο των 16 ατόμων. Όπως εξήγησε, «αρκετά είδη μεγαλύτερων κατοικιών μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση και ασφάλεια περισσότερα από 16 άτομα –από κάστρα στην Ευρώπη μέχρι αμπελώνες στις ΗΠΑ και μεγάλες παραθαλάσσιες βίλες στην Καραϊβική».