Χτίζοντας τη φανταστική πόλη του μέλλοντος…

Το να πηγαίνεις παντού στην πόλη που ζεις μέσα σε 5 λεπτά ακούγεται υπέροχο αλλά εξωπραγματικό;

Η φαντασία συναντά την πραγματικότητα στο φιλόδοξο αστικό έργο “The Line”. Η φουτουριστική πόλη θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, κοντά στην Ερυθρά θάλασσα. H ανάγκη να σεβαστούμε τη φύση αλλά και να της δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αστικό τοπίο μπορεί να οδηγήσει σε… θαύματα!

Η αστική ανάπτυξη επαναπροσδιορίζεται

Οι πόλεις του μέλλοντος φαίνεται πως θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητά μας. Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρουσίασε φέτος την αρχική ιδέα και το όραμα της πόλης που επαναπροσδιορίζει την έννοια της αστικής ανάπτυξης και το πώς θα πρέπει να είναι οι πόλεις του μέλλοντος.

Χωρίς δρόμους, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς ρύπανση…

Οι πόλεις του μέλλοντος δεν θα έχουν δρόμους, αυτοκίνητα και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με εκπομπές ρύπων. Το “The Line” είναι ένα κτίριο πλάτους 200 μέτρων και μήκους 170 χιλιομέτρων, που λειτουργεί ως κάθετη πόλη. Θα βρίσκεται 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα εκτείνεται σε 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Γρήγορα παντού!

Χάρη στην κάθετη διαστρωμάτωση της πόλης, παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους της να κινούνται ανεμπόδιστα προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα σε πέντε λεπτά!