Manifestation: Το trend που μας παροτρύνει να… έλξουμε τα όνειρά μας

Manifestation: Η νέα τάση που προέκυψε από το TikTok πρεσβεύει ότι μπορούμε να προσελκύσουμε συνειδητά οτιδήποτε επιθυμούμε στη ζωή μας.

Η μέθοδος της επιτυχίας
Οι υποστηρικτές του manifestation ισχυρίζονται ότι βρήκαν την ιδανική μέθοδο για να πετύχουν τους στόχους τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει ο Νόμος της έλξης, σύμφωνα με τον οποίο οι σκέψεις και η ενέργειά μας μπορούν να διαμορφώσουν την πραγματικότητά μας! Έτσι, κατακλυστήκαμε από βίντεο που μας παρακινούν αλλά και μας συμβουλεύουν πώς να δούμε στην πράξη την αλλαγή που ονειρευόμαστε. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το νέο trend του TikTok είναι ουσιαστικά μια πνευματική πρακτική γνωστή ήδη από τον 19ο αιώνα.

Πώς θα τα καταφέρουμε
Μέσω επιβεβαιώσεων -γραπτών ή προφορικών δηλώσεων- που εντυπώνουν τις επιθυμίες μας στο σύμπαν μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το manifestation αυτές οι δηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν το συνειδητό και υποσυνείδητο και κατ’ επέκταση να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και το περιβάλλον μας.
Μάλιστα σε ορισμένα βίντεο βλέπουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε στις δηλώσεις μας. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιούμε τις λέξεις “ελπίζω” και “θέλω” είναι καλύτερο να λέμε “είμαι” και “έχω”. Αυτό επειδή, έχοντας τη νοοτροπία πως ήδη έχουμε στη ζωή μας κάτι που θέλουμε -παρόλο που δεν το έχουμε- αυξάνονται οι πιθανότητες να φανερωθεί! Αυτή είναι η εισαγωγή της διαδικασίας της φανέρωσης.

Η τεχνική 369
Μία δημοφιλής τεχνική “φανέρωσης” στο TikTok είναι το “369” που αναπτύχθηκε το 2019 από την blogger Karin Yee, η οποία ισχυρίζεται ότι “φανέρωσε” πάνω από 10.000$ χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση. Για να δημιουργήσει αυτήν την πρακτική, η Yee εμπνεύστηκε από τον Νίκολα Τέσλα, ο οποίος πίστευε ότι το 3, το 6 και το 9 ήταν θεϊκοί αριθμοί.
Για να δει κάποιος πώς λειτουργεί στην πράξη η μέθοδος 369, πρέπει να σκεφτεί κάτι που θέλει και να δημιουργήσει μια επιβεβαίωση. Να γράψει μία συγκεκριμένη πρόταση τρεις φορές το πρωί, έξι φορές κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας και εννέα φορές πριν κοιμηθεί. Η Yee ισχυρίζεται ότι γράφοντας τη δήλωσή σου πριν κοιμηθείς, μπορείς να μεταβείς στην κατάσταση των ονείρων σου με ένα υποσυνείδητο αίσθημα θετικότητας που θα βοηθήσει στη διαδικασία εκδήλωσης/φανέρωσης. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας για συνολικά 33 ημέρες, η Yee λέει ότι η επιβεβαίωσή σου πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Επιμένουμε… θετικά!
Η θετική στάση ζωής συμβάλλει στο να είναι πιο ευχάριστη η καθημερινότητά μας και φωτίζει τη μέρα όσων συναναστρεφόμαστε. Οπότε, είτε το “manifestation” φανερώσει ό,τι θέλουμε είτε όχι, το να αντιμετωπίζουμε την κάθε νέα πρόκληση και την κάθε βαθιά μας επιθυμία σκεπτόμενοι ότι μπορούμε να την κατακτήσουμε/έλξουμε, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.