OnlyFans: Το μεγάλο μπαμ της συνδρομητικής πλατφόρμας

Το Onlyfans είναι μία συνδρομητική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για ενήλικο κοινό, όπου καλλιτέχνες, celebrities, influencers, personal trainers αλλά και sex workers έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν την επιρροή και τη δημοφιλία τους μέσω μηνιαίων συνδρομών.

Ο Leonid Radvinsky

Το 2018 ο Leonid Radvinsky, “βαρόνος” του ιντερνετικού πορνό, αγόρασε το 75% της εταιρίας. 233 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα κέρδη του για το 2022. Το 80% των εσόδων του προέρχεται από Αμερικανούς.

Πώς απέκτησε δημοφιλία η πλατφόρμα

Το OnlyFans έγινε διάσημο όταν οι sex workers ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περίοδο του lockdown social media όπως το Instagram είδαν το adult περιεχόμενό τους να συρρικνώνεται και το OnlyFans να παίρνει προβάδισμα. Αν και πολλοί συνδέουν την πλατφόρμα με τη βιομηχανία του sex, στην πραγματικότητα πολλοί celebrities όπως η Cardi B και η Bhad Bhabie, κατάφεραν μέσω του OnlyFans να αυξήσουν τα κέρδη τους πουλώντας περιεχόμενο το οποίο δεν μπορούσαν οι φαν τους να το βρουν πουθενά αλλού.

Οι celebrities που το χρησιμοποιούν για περισσότερα κέρδη και φήμη

Η Cardi B μπήκε στο OnlyFans για να προωθήσει το τραγούδι της WAP”, στο οποίο συμμετέχει και η Megan Thee Stallion. Ο DJ Khaled και ο Fat Joe δημιούργησαν έναν κοινό λογαριασμό για να δημοσιεύσουν ομιλίες τους. Η Amber Rose, ο Aaron Carter, ο Austin Mahone, ο Chris Brown, ο Tyga, η Mia Khalifa και η Blac Chyna είναι ανάμεσα στους διασημότερους λογαριασμούς του OnlyFans. Η Blac Chyna βρίσκεται στην πρώτη θέση με τα μηνιαία έσοδά της να ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Blac Chyna

info

Το βρετανικό OnlyFans έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2016. Oι δημιουργοί μπορούν να πουλήσουν αυθεντικό και αποκλειστικό περιεχόμενο. Οι συνδρομές κυμαίνονται συνήθως μεταξύ πέντε και πενήντα δολαρίων. Η πλατφόρμα έχει ορίσει ως ελάχιστο ποσό μηνιαίας συνδρομής τα πέντε δολάρια και μέγιστο τα πενήντα. Επιπλέον, οι δημιουργοί μπορούν να χρεώνουν τουλάχιστον πέντε δολάρια για συμβουλές ή προσωπικά μηνύματα. Σήμερα το OnlyFans έχει περισσότερους από 130 εκατομμύρια συνδρομητές και περίπου 2 εκατομμύρια δημιουργούς. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης της πλατφόρμας θα πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.