Τα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα ZAΓΟΡΙΝ επιστρέφουν με χαμηλότερη τιμή στα ράφια της μαναβικής!

Τα μήλα «ZAGORIN», που καλλιεργούνται στις πανέμορφες πλαγιές του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, ξεκίνησαν ήδη να κυκλοφορούν από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στις Κεντρικές Λαχαναγορές της χώρας, ενώ από την εβδομάδα που ήδη εξελίσσεται βρίσκονται σε όλα τα ράφια μαναβικής των γνωστών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και των Φρουταγορών.
Η ποιότητα των εμπορεύσιμων προϊόντων θα είναι όπως πάντα στο μέγιστο επίπεδο προδιαγραφών. Η συγκομιδή συνεχίζεται, με τη Διοίκηση, τα μέλη και τα στελέχη του παλαιότερου εν λειτουργία στην Ελλάδα Αγροτικού Συνεταιρισμού, να εύχονται να διατηρηθούν ομαλές οι καιρικές συνθήκες ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς ιδιαίτερες
ζημιές. Ωστόσο ένας σφοδρός άνεμος τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα ορεινότερα της Ζαγοράς, έπληξε συγκεκριμένες καλλιεργητικές περιοχές με αποτέλεσμα απώλεια ποσοτήτων προς συγκομιδή. Σε γενικές γραμμές όμως, εκτός αυτών των σημείων, δεν έχουν προκύψει προς το παρόν γενικότερα προβλήματα στην παραγωγή από τα φυσικά φαινόμενα.
Τα Π.Ο.Π. κόκκινα μήλα «Starking Delicious» αποτελούν την «ναυαρχίδα» του Συνεταιρισμού σε επίπεδο ποσότητας, καθώς ξεπερνούν το 90% από τις άλλες ποικιλίες που διακινεί η επιχείρηση, όπως τα Π.Ο.Π. «Golden Delicious», «Gala», «Fuji», «Jona», «Granny Smith» και φυσικά τα Π.Ο.Π. Φυρίκια Πηλίου, ενώ αντίστοιχα αποτελούν περισσότερο από το 90% και από το σύνολο μιας σειράς προϊόντων, όπως κεράσια, ακτινίδια, κάστανα, αχλάδια και άλλα φρούτα και καρπούς από δενδρώδεις καλλιέργειες.