Grandmama.gr: Το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο φροντίδας ηλικιωμένων

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που γιορτάζουμε κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, παρουσιάζουμε μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που αναβαθμίζει τη ζωή των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

H πλατφόρμα grandmama.gr ιδρύθηκε από δύο γυναίκες με κοινωνική ευαισθησία και επιχειρηματικό πνεύμα, τη Βίκυ Κλήμη και τη Μαρία Μηλιού.

Καθημερινά το grandmama.gr ενημερώνει για τους άμεσα διαθέσιμους φροντιστές ώστε να βοηθήσει την αναζήτηση των συγγενών για τη φροντίδα στο σπίτι. Οι υπηρεσίες του  grandmama.gr καλύπτουν όλη την Ελλάδα και έχουν λάβει βοήθεια φροντιστή ηλικιωμένοι άνθρωποι μέχρι και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων.

Η εταιρεία λειτουργεί ως start up από το 2020. Πέρσι αριθμούσε περίπου 3.000 φροντιστές και φέτος -μέσα σε έναν μόλις χρόνο- οι αριθμοί της έχουν ανέβει σημαντικά, διατηρώντας αυξητική τάση και δίνοντας νέες προοπτικές στο φιλόδοξο εγχείρημα. Το 9μηνο του 2022 σημείωσε αύξηση 60% συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα και ο στόχος είναι να κλείσει η χρονιά με +70%.

Σχέδια επέκτασης

Στα επόμενα σχέδια περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, ενώ ήδη συνεργάζεται με τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων Viber, της ιαπωνικής πολυεθνικής Rakuten. Έτσι, Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό έχουν τη δυνατότητα εύκολα να αναζητήσουν φροντιστές για τους γονείς τους, είτε στην Ελλάδα, είτε στον τόπο κατοικίας τους. Αναφορικά με το εξωτερικό έως τώρα εξυπηρετούνται χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Κύπρος. Στην επόμενη 3ετία, στα σχέδια της εταιρείας είναι να βγει το grandmama.gr εκτός συνόρων, αναπτύσσοντας περισσότερο το δίκτυο των φροντιστών στην Ευρώπη.

Σημαντική βράβευση

Στο πλαίσιο διαγωνισμού για την υποστήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τον οποίο διοργάνωσαν οι Womanitee (οργανισμός για την ενδυνάμωση των γυναικών), η Enneas.gr (εταιρεία πληροφορικής, με εξειδίκευση στα chatbots) και η Rakuten Viber η  grandmama.gr ξεχώρισε και κέρδισε βραβείο αξίας 20.000 ευρώ.

info

Μέσω του grandmama chatbot, οι ενδιαφερόμενοι που ζητούν φροντιστή για τους αγαπημένους τους, μπορούν να κάνουν αναζήτηση κοντά στην περιοχή τους πολύ εύκολα βάζοντας μόνο τον ταχυδρομικό τους κώδικα. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία αλλά και να ενημερώνονται μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του grandmama για τα θέματα που αφορούν την 3η ηλικία. Τέλος, έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν την αγάπη τους για την γιαγιά με τα αυτοκόλλητα «Φροντίζω την γιαγιά» τα οποία μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο: https://vb.me/70d50d.