Ρεκόρ για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας & πού θα ταξιδέψουμε τα Χριστούγεννα!

Οι ελληνικοί αερολιμένες επέστρεψαν δυναμικά στους ρυθμούς κανονικότητας και μάλιστα ταχύτερα από άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ACI Europe.

Η Ελλάδα μαζί με την Ισλανδία και την Πορτογαλία σημειώνουν σημαντική ανάκαμψη αναφορικά με την κίνηση στους αερολιμένες τους. Μάλιστα σχετικά με το “κλείσιμο” της χρονιάς, σύμφωνα με την περιοδική έκθεση του Eurocontrol, η πτητική δραστηριότητα στην Ελλάδα αναμένεται να είναι υψηλότερη, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, σηματοδοτώντας ένα νέο ρεκόρ!

Τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας καταγράφουν σημαντική ανάκαμψη. Ειδικότερα, μετά την περίοδο της πανδημίας οι περιφερειακοί αερολιμένες που διαχειρίζεται η Fraport Greece ξεπέρασαν το ρεκόρ επιβατικής κίνησης του 2019. Στις 14 τουριστικές πύλες της χώρας διακινήθηκαν τους τελευταίους 11 μήνες 30,52 εκατ. επιβάτες, όταν συνολικά πριν την πανδημία η μεγαλύτερη επίδοση που είχαν σημειώσει είχε φτάσει τους 30,15 εκατ. επιβάτες!

Στην κορυφή της επιβατικής για τον Νοέμβριο αναδείχθηκαν παραδοσιακές αγορές. Η πρώτη πεντάδα αποτελείται από Γερμανία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Αυστρία.

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα

Εκτός από τους παραδοσιακά χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας, όπως είναι η Αράχωβα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο κ.α. οι Έλληνες είναι έτοιμοι, παρά τις πολλές δαπάνες σε ενέργεια και θέρμανση, να ταξιδέψουν αυτά τα Χριστούγεννα και σε προορισμούς του εξωτερικού με πρώτο στη λίστα το Λονδίνο. Ακολουθούν η Βιέννη και το Παρίσι.

Το Ντουμπάι είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός εκτός Ευρώπης που επιλέγουν οι Έλληνες για να περάσουν τς ημέρες των γιορτών. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν ακριβούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης όπως είναι το Ροβανιέμι της Φινλανδίας. Όσοι επιλέγουν την Φινλανδία φυσικά εκτός από το υπέροχο χωριό του Άη Βασίλη επιθυμούν να απολαύσουν και το εκπληκτικό Βόρειο Σέλας.